Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… het Nederlands Openluchtmuseum?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Floor Nooy, marketing- en communicatiemanager bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, onder andere over de inspiratie tour die ze onlangs organiseerden.

Hoe is het om nu weer echt mensen te kunnen ontvangen voor vergaderingen en evenementen?

Floor: “We hebben begin juli een Inspiration Tour samen met vakblad Management Support georganiseerd en weer ervaren hoe het is om zakelijke bezoekers te ontvangen. Dat was een hele interessante middag waarop organisatoren van events een tour kregen door het museum om te zien hoe wij omgaan met de veiligheidsmaatregelen en om inspiratie op te doen. Ook waren er sessies over digitale events en de wereldse vuurkeuken.”

Nederlands Openluchtmuseum

Voor welke soorten evenementen op 1,5 meter kun je bij jullie terecht?

Floor: “Allerlei soorten events, ook huwelijken bijvoorbeeld. Het is alleen statischer dan voorheen. Het is omdenken en met name alle beweging eruit proberen te halen in de binnenruimten. Buiten is het een stuk flexibeler en dat is ook een voordeel met 44 hectare museumpark!”

Welke maatregelen nemen jullie om aan de RIVM richtlijnen te voldoen?

“Hiervoor hebben we een protocol opgesteld dat telkens geoptimaliseerd wordt als de richtlijnen veranderen of aangepast worden. Zo is er bij elk event een gastvrouw of -heer aanwezig die alle bezoekers uitleg geeft over de richtlijnen die bij ons gelden, hen erop attenderen en beschikbaar zijn voor vragen. Verder zijn er borden en markeringen geplaatst die looproutes, seating en de volgorde van binnenkomen en verlaten van de zaal aangeven. Ook wassen alle medewerkers regelmatig hun handen, worden etenswaren bij voorkeur per persoon verpakt en staan bij alle ingangen en centrale punten zuilen met desinfecterende handgel. Het hele protocol met al onze maatregelen is te vinden via onze website.”

Hoe hebben jullie de afgelopen periode ervaren?

Van een bijzonder veelbelovend vooruitzicht op het jaar 2020, was het snel schakelen naar een situatie waar onze deuren ruim 2,5 maand dicht moesten. Dit kwam hard aan, maar we hebben niet bij de pakken neergezeten en geprobeerd van de nood een deugd te maken. Zo hebben we diverse alternatieve werkzaamheden gedaan zoals video- en  fotomateriaal maken, artikelen schrijven en de renovatie van het Picknickplein. Feit blijft dat met 1,5 meter afstand de binnenruimten een stuk minder inzetbaar zijn dan voorheen, daarom zijn er extra buitenmogelijkheden beschikbaar gemaakt.”

Staan er nog leuke dingen op de planning voor deze zomer?

Jazeker, we gaan in augustus voor het eerst in de avond open, onder de noemer ‘Zomeravonden’. We organiseren verder in september een netwerkbijeenkomst met het Conventionbureau Arnhem Nijmegen in september en een locatietour van PV Magazine. En we zijn al veel bezig met de kerstmarkt die we gaan organiseren van 14 tot en met 18 december.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.