Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… Fort de Batterijen?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Lisa van Emmerik van evenementenlocatie Fort de Batterijen in Nieuwegein onder andere over hun plannen voor de toekomst. 

We zitten inmiddels al een tijdje in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd?

Lisa: “We besteden onze tijd goed door verschillende zaken te optimaliseren voor onze klanten. Zo zijn we gaan samenwerken met een nieuwe cateraar en hebben een partnership met een andere partij voor particuliere events. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen daardoor de dag en de voorpret nog beter verzorgen! Het fort staat op een monumentaal terrein met aandacht voor natuur en milieu. Daarom vinden wij het belangrijk om ons in 2021 te gaan richten op duurzaamheid. Door nieuwe coronamaatregelen en onzekerheid afgelopen jaar hebben wij continu moeten schakelen en creatief moeten nadenken in oplossingen en alternatieven. Mede hierdoor hebben wij het afgelopen jaar bijvoorbeeld opnames van het tv programma ‘Klein maar Fijn’ kunnen faciliteren.”

Fort de Batterijen

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis? 

Lisa: “Voor het gehele team van Fort de Batterijen was het een hectische tijd. Door de onduidelijkheid en onzekerheid rond de coronamaatregelen was het moeilijk om de toekomst in te schatten. Toch hebben we met z’n allen de schouders eronder gezet en creatief nagedacht over hoe we bepaalde events toch nog door konden laten gaan. Zo werden er veel hybride events georganiseerd en ook buiten konden sommige programmadelen toch doorgaan. Toen in juni de horeca weer open mocht,  hadden wij het grootste terras van Utrecht. Drie maanden lang hebben we drie tot vijf dagen per week op ons buitenterrein bij het Wachthuis het terras gedraaid. Dit heeft gezorgd voor meer publiciteit en mensen zagen het fort op een andere manier. Wat ons echt is bijgebleven zijn de bruiloften van begin september. Hierbij mochten de bruiloftsgasten alleen dansen als er dansvakken waren. Een paar dagen van tevoren hebben wij nog snel de dansvakken in elkaar getimmerd en zo hadden ze toch een onvergetelijk feest. Naast de tent lagen de dansvakken waar je door middel van een silent disco helemaal los kon gaan. De andere gasten konden met een achtergrond muziekje vanaf hun plek onder de stretchtent naar de dansvloer kijken. Het is mooi om te zien dat je door samen creatief bezig te zijn toch kan zorgen dat een bruidspaar de dag van hun leven heeft.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events?

“Met een klein enthousiast team zijn we bezig om alle voorbereidingen voor 2021 en 2022 te treffen. We vinden de beleving van de klant erg belangrijk en zijn vanuit dat perspectief veranderingen aan het doorvoeren.”

Hoe zien jullie de toekomst?

“We hebben enorm veel zin in het nieuwe jaar. Doordat we veel veranderingen hebben doorgezet, hopen we dat we dit snel in de uitvoering mogen terugzien. Verder hopen we snel van start te kunnen gaan dit voorjaar met congressen!”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie?

“Afgelopen jaar hebben we gezien dat de buitenruimte op ons terrein erg in de smaak viel. Met corona in de wereld voelt buiten zijn voor mensen een stuk prettiger aan. Hierdoor kunnen bedrijven op een fijne en veilige manier toch zorgen dat collega’s bij elkaar kunnen komen. Afgelopen jaar hebben wij voor het eerst twee sfeervolle stretchtenten opgezet. Een stretchtent bij de Artillerieloods van driehonderd vierkante meter en een kleine stretchtent op de Munitiebergplaats van 48 vierkante meter. Meetings en events kunnen hierdoor zowel gedeeltelijk of geheel binnen of buiten plaats vinden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.