Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… de Van Nelle Fabriek?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Marcia Vrolijk van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam onder andere over haar vertrouwen in de toekomst van de beroemde evenementenlocatie.

We zitten inmiddels al een tijdje in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd?

Marcia: “Tja best een moeilijke vraag. Want als ik zeg: ‘goed’, dan is dat raar voor een bedrijf dat evenementen organiseert en faciliteert. Maar ik heb ook niet het gevoel dat het slecht gaat. Uiteraard zijn onze inkomsten een stuk lager dan 2019. Maar zelf doen we het goed en staat er een zeer bijzonder project op de planning. Wij worden namelijk een vaccinatielocatie! Iedereen weet dat vaccineren van groot belang is, maar zeker voor de evenementenbranche is dit belangrijk. Dus wij zijn super enthousiast dat wij hierin een bijdrage kunnen leveren.”

Van Nelle Fabriek

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis?

Marcia: “Het was een hele rare tijd. Ik ben zelf in november 2019 begonnen bij Van Nelle Fabriek Events. Half februari had ik een heel goede drive, ik had veel leuk opdrachten voor 2020. Maar ineens stond alles stil. Dat was best teleurstellend. En na drie maanden mijn collega’s leren kennen, zat ik opeens weer thuis zonder hen.
Ik denk dat we er ook veel van geleerd hebben en zeker ook erg flexibel geworden zijn. Na de eerste lockdown hebben wij zeker drukke periodes gekend en veel mooie dingen mogen produceren; zoals optredens van het Scapino Ballet, diverse online events, shoots en opnames voor concerten.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events?

“Momenteel thuis aan de eettafel achter mijn laptop met mijn dochter naast me, die aan haar schoolwerk zit. We zijn ook vooral achter de schermen bezig. Overal wordt een flinke, digitale bezem doorheen gehaald. Zodat we helemaal klaar staan in een nieuw jasje, als we weer mogen!”

Hoe zien jullie de toekomst?

“Tja… lastige vraag. Als we even op de korte termijn kijken, zien we nog niet onze oude werkdagen terug. Maar wij hebben er zeker vertrouwen in dat wanneer het vaccineren deels achter de rug is, dat wij gewoon weer mogen doen waar we goed in zijn. En dat wij grote groepen gasten mogen ontvangen op onze toffe locatie!”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie?

“Wij kunnen faciliteren in zowel kleine vergaderingen tot een groots online event. De vergaderzalen lenen zich perfect voor trainingen en teamoverleg tot tien personen. Daarnaast kunnen wij in de grotere ruimten; de Koffiefabriek van 1500 vierkante meter, de Tabaksfabriek van 4500 vierkante meter en de Distributiehal van 1200 vierkante meter bijzondere evenementen organiseren. Van volledig online tot fysiek tot maximaal 250 personen. Het voordeel van onze ruimten is dat een online event van het scherm spat met de industriële achtergrond en het fantastische verhaal van de Van Nelle Fabriek. Maar omdat we zoveel ruimte hebben, kunnen we -wanneer het weer mag- zeer gemakkelijk schakelen van online, naar hybride, naar fysiek.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.