Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe gaat het nu met… B. Amsterdam?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Gérardine Cohnen van shared office concept en evenementenlocatie B. Amsterdam onder andere over de vele kansen die de crisis de locatie juist heeft opgeleverd. 

We zitten inmiddels al vrij lang in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd?

Gérardine: “We zijn druk bezig om ons uit de crisis te investeren. Iedereen zit dus volop in actiemodus en we zijn met allerlei dingen tegelijk bezig. Zo hebben we het afgelopen jaar vier studio’s gebouwd waar je online en hybride events kunt opnemen en streamen, waaronder één zaal met green screens waar je alles op kunt laten zien wat je maar wil. Dit levert ons nog wel wat omzet op, ondanks alle beperkingen die de crisis met zich meebrengt. Daarnaast hebben we zes padelbanen laten maken waar iedereen kan komen padellen (een mix tussen tennis en squash) en zit er een vestiging van supermarkt en café STACH in al onze gebouwen. Tenslotte wordt er op dit moment hard gewerkt aan de puntjes op de i van Bar Bistro Bureau: het restaurant dat op het dak van ons gebouw B1 komt. Bureau krijgt één van de grootste dakterrassen van Amsterdam, dus als de maatregelen het straks weer toelaten, gaat het los bij ons denk ik.”

B. Amsterdam

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis?

Gérardine: “We hebben ontzettend veel dingen gedaan die we in normale tijden nooit hadden gedaan. De investeringen in de livestreamstudio’s en de padelbanen, maar ook de samenwerking met STACH en Bar Bistro Bureau, zijn hier onderdeel van. Daarnaast hebben we allerlei projecten kunnen doen waar we nooit tijd voor hadden, zoals het ontwikkelen van een nieuw banqueting boek en het maken van een eigen landingspagina voor de event-tak van B.Amsterdam. Ook kijk ik met plezier terug op een hectische septembermaand toen we, omdat de maatregelen toen wat losser waren, weer even bijna helemaal vol zaten.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events?

“Op dit moment vrij hectisch omdat we met van alles bezig zijn. Zelf ben ik bijvoorbeeld gesprekken aan het voeren om een teststraat voor de deur te krijgen. Dat zou voor ons geweldig zijn omdat mensen zich dan heel gemakkelijk eerst kunnen laten testen en vervolgens bij ons uit eten kunnen op het dakterras, naar een event kunnen of lekker kunnen gaan sporten bijvoorbeeld.”

Hoe zien jullie de toekomst?

“Heel rooskleurig! We hebben een hele mooie combinatie van allerlei soorten activiteiten in onze gebouwen en ik heb het idee dat iedereen staat te popelen om uit de lockdown te gaan. Dus als het weer mag, gaan we het ontzettend druk krijgen. Dat merken we zelfs nu al. Omdat er op dit moment veel onzekerheid is over mogelijke versoepelingen, krijgen we alweer veel aanvragen binnen voor meetings en events.”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie?

“Eigenlijk alles. We hebben ruim 36 zalen en daarmee ontzettend veel ruimte tot onze beschikking waardoor er altijd wel een passende ruimte is voor je meeting of event. Of je nu met een klein groepje bent of met een paar honderd man. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om lekker buiten te vergaderen of lunchen of na afloop van een event een padelworkshop te gaan volgen met collega’s. Het kan allemaal!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.