Discover the finest spaces
Delen

Locatiebezoek via nieuwe VR-tool bij Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre

Congresorganisatoren en eventplanners kunnen Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre voortaan vanuit hun luie stoel bezoeken en verkennen met behulp van de hightech VR-tool Metaverse/RendezVerse. Daarmee verminderen ze hun CO2-voetafdruk. Hoe het werkt? Klanten krijgen vanuit de locatie een soort skibril toegestuurd. Via internet maken zij dan verbinding met het hotel. Aan de hand van de VR-tool krijgen zij vervolgens een perfect beeld van wat Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre te bieden heeft. Is dit de toekomst van eventplanning?

General Manager Remco Groenhuijzen is enthousiast: “Eventplanners kunnen zich virtueel door het hotel bewegen door middel van twee joysticks die met onze nieuwe tool verbonden zijn. Tegelijkertijd horen ze ons praten, waardoor je het gevoel krijgt dat je echt in Amsterdam bent en naast ons staat. Een levensechte ervaring dus. De tool maakt een persoonlijke benadering zonder vertraging in virtual reality mogelijk.”

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre

De nieuwe VR tool van Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre biedt veel mogelijkheden: zo kan een vergaderzaal in Metaverse bijvoorbeeld precies zo worden ingedeeld zoals de klant het wil zien en ook weer net zo gemakkelijk worden aangepast met een nieuwe indeling. Naast de integrale variant van de tool is er ook een headset waar je een smartphone in kunt schuiven waarop je de virtuele tour vervolgens kunt volgen. Duurzaamheid staat bij Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre hoog in het vaandel en deze nieuwe ontwikkeling draagt daar aan bij. Door de uitgebreide mogelijkheden van Metaverse kan het aantal vlieg- en vervoersbewegingen van congresorganisatoren en eventplanners worden gereduceerd. 

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre ligt aan het IJ, niet ver van Station Amsterdam Centraal. Voor bijeenkomsten beschikt het hotel over 1200 vierkante meter vergaderruimte, verdeeld over elf zalen en boardrooms. In de grootste zaal kunnen tot 450 gasten in theateropstelling worden ontvangen. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.