Discover the finest spaces
Delen

Live televisie tussen de wolken in Studio Nine in TivoliVredenburg

In de nok van Tivoli, op de negende verdieping en 47 meter van de grond ligt de intieme en gloednieuwe Studio Nine. Het poppodium is tijdens de lockdowns veel bezig geweest met het vernieuwen en verbeteren van hun aanbod. Zo geven ze onbekende dj’s bijvoorbeeld een kans om te komen draaien in de voormalige rookruimte en geven ze met de studio mensen de mogelijkheid om een talkshow te organiseren.

“Studio Nine is geen dertien in een dozijn studio. Ons onderscheidend vermogen zit in de authentieke beleving, de ruimte van het muziekgebouw spreekt voor zich,” zegt Menno Tielemans, teamleider sales van het poppodium in Utrecht.” Bij ons krijg je geen soapseriegevoel van decorwanden.” Er is ook specifiek gekozen om het publiek op het podium te zetten. De sprekers zitten aan een grote tafel, die gemaakt is van een oude theatervloer. Zij zitten op de plek waar je normaalgesproken het publiek verwacht. Op de achtergrond zijn de iconische ronde ramen van Tivoli te zien.

Afgelopen jaar is voor iedereen lastig geweest. In een branche waar we gewend zijn om elkaar live te ontmoeten, is het lastig om dat zolang niet gekund te hebben. “Studio Nine biedt het live gevoel in tijden wanneer live niet mogelijk is,” aldus Menno. “In een muzikale omgeving ademen we dynamiek en als achtergrond live de stad in beeld met wapperende vlaggen op hoteldaken en passerende bussen over het regenboogzebrapad brengen we de bruisende stad live naar de mensen thuis.”

Cloud Nine

Cloud Nine bestaat uit drie verschillende ruimtes. De jazz-zaal is daarvan de grootste en is met het donkere, warme hout en de intieme vorm niet alleen een ideale zaal voor muziek, maar ook voor zakelijke events. De zaal heeft een vast podium, een ruim balkon en kan gebruikt worden voor zowel zittend als niet-zittend publiek. Alle ruimtes en zalen van TivoliVredenburg zijn ontworpen door een andere architect. Opvallend is dat alle zalen wel bij elkaar passen. Cloud Nine is ontworpen door Thijs Asselbergs en werd bij de opening van TivoliVredenburg in 2014 als eerste in gebruik genomen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.