Discover the finest spaces
Delen

Live cooking in gerestylede kas op Landgoed Klarenbeek

Hij stond er eigenlijk al een aantal jaar en was vooral het onderkomen van tientallen citrusboompjes en andere planten. Ieder jaar in mei gaat het hele inventaris naar buiten om tijdens de zomer in de Nederlandse zon verder te groeien. In die periode staat de grote glazen kas op Landgoed Klarenbeek leeg. Zonde vond de chefkok van de evenementen- en trouwlocatie. Hij stelde voor om diners te organiseren in de periode dat er geen planten in de kas staan. Na een kleine renovatie is het begin juli eindelijk zover. Het eerste diner in de kas is een groot succes!

Catherine Krepel, general manager van Landgoed Klarenbeek, is laaiend enthousiast over de nieuwe dinerzaal. “Hij staat er eigenlijk nog niet zo lang,” vertelt ze. “Toen we drie jaar geleden een renovatie uitvoerden aan huize Klarenbeek hebben we ook een moestuin en kas aan laten leggen.” In de kas staan allerlei planten die in de winter extra warmte nodig hebben. In mei gaan deze naar buiten en werd de kas eigenlijk niet gebruikt. “We kunnen nu 60 mensen kwijt in de ruimte. Dan zetten we een aantal grote ronde tafels neer, want dat past het beste in de setting.” In kleine groepjes zit je heerlijk in de warmte achter het glas. “Als het heel warm is, zoals in de volle zomer, organiseren we de diners pas vanaf 7 uur ’s avonds. Anders is het echt te warm,” vertelt Catherine lachend.

Live cooking met groente uit eigen moestuin

Landgoed Klarenbeek biedt vergaderzalen in stijlvolle ruimtes. Ook meerdaagse evenementen zijn hier goed mogelijk, omdat de locatie een bed and breakfast aanbiedt. De kas wordt naast diners ook ingezet voor lunches en eveneens een bruidsceremonie misstaat er niet. Toch ligt volgens Catherine de focus van de kas vooral op diners.

Na een lange dag vergaderen is het heerlijk om door de moestuin naar de kas te wandelen. Buiten zijn de chefs bezig met het voorbereiden van het diner. “We hebben een speciaal green (vegan) menu ontwikkelt wat allemaal ter plekke uit de moestuin gehaald wordt.” Je ziet dus live hoe jouw diner wordt bereid met de groentes die rechtstreeks uit de grond komen. “Tot nu toe hebben we vijf diners gehad sinds begin juli en hebben we komende maanden nog een aantal op de planning staan!”

Wintertijd

In de oktober gaan alle planten weer terug de kas in, want dan wordt het te koud om buiten te overleven. In die periode zijn er dus geen diners mogelijk in de kas, maar vanaf mei openen de deuren van de kas zich weer. Gaan de planten naar buiten en staan de chefkoks graag voor jou klaar om een heerlijk diner op tafel te zetten!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.