Discover the finest spaces
Delen

Lingotto en Hotel Arena openen in 2025 boetiekhotel HOF in de Egelantier

Een gastvrij gebouw met culturele allure en zakelijke mogelijkheden, inspirerend voor Haarlemmers en gasten van buiten. Dat is wat Lingotto en Hotel Arena willen realiseren in voormalig ziekenhuiscomplex de Egelantier in het centrum van Haarlem. Na een lang en zorgvuldig verkoopproces staat de locatie aan de start van een metamorfose waarna het weer generaties mee kan.

Het voormalige Sint Elisabeth Gasthuis wordt geopend in 1581. Daarna heeft de locatie meerdere doelen gehad. Het gebouwcomplex bood onder andere ruimte aan Museum Haarlem en als deed dienst als ziekenhuis. Na de sluiting in 1991 stond het pand lange tijd te koop, tot nu. Lingotto en Amsterdam Village Company (Hotel Arena) gaan De Egelantier ontwikkelen tot een boetiekhotel met 95 kamers. Er komen daarbij ook tien woningen voor kunstenaars en een cultureel programma. Via vier verschillende entrees, die allemaal meegaan in de karakteristiek van de straten waar ze in uitmonden, kom je in het binnenhof. Het groene hart van de locatie waar alles en iedereen uiteindelijk zal kunnen samenkomen.

Zakelijk

Sabine Hermans, marketing executive van Hotel Arena, reageert enthousiast op het project en de zakelijke opties die gerealiseerd gaan worden. Het duurt nog een tijdje tot de opening, maar “er zijn zeker mogelijkheden voor de zakelijke markt. De begane grond van HOF bestaat uit publieke ruimtes. De ontvangstlobby, het café-restaurant, een klein theater voor voorstellingen en bijeenkomsten plus zes zalen voor wisselende tentoonstellingen, debatten, concerten, optreden en andere culturele evenementen.” De oplevering van het project staat gepland in 2025, dus het is nog even afwachten!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.