Discover the finest spaces
Delen

Laatste kans voor events: Streets of the World Photo Museum sluit

Na een succesvolle periode sluit in september het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam voor het publiek. Maar voor event-organisatoren is er goed nieuws: de fraaie industriële locatie waar je events kunt houden omringd door het levenswerk van fotograaf Jeroen Swolfs blijft in ieder geval nog tot januari 2019 te huur.

Swolfs begon in 2006 aan het fotoproject Streets of the World, dat hem gedurende zeven jaar langs 195 landen bracht. In zijn foto’s toont hij de wereld zoals die in het dagelijks leven is, maar zoals je die weinig ziet. In zijn foto’s ligt de nadruk op verbinding en de positiviteit die overal ter wereld en in iedere cultuur is terug te vinden.

Reizende expositie

Dat het museum sluit betekent niet een einde, maar juist een nieuw begin voor Swolfs. De expositie reist binnenkort naar Dubai, waar het een 2,5 kilometer lange buitenexpositie wordt, en daarna gaat hij naar Londen en Brussel. Swolfs: “Mijn doel is altijd geweest om mijn verhaal aan een zo breed mogelijk publiek te vertellen – ook internationaal. En daar zijn we nu mee bezig. Het krijgt een veel grotere omvang.”

Het pop-up fotomuseum sluit in september voor publiek, maar de industriële ruimtes blijven te huur voor bedrijven die een inspirerende omgeving zoeken voor een vergadering of ander evenement. Swolfs zelf geeft al enkele jaren lezingen of rondleidingen aan bedrijven. Swolfs: “Bij de foto’s horen zoveel verhalen, avonturen en belevenissen, over landen of thema’s of dingen die ik heb meegemaakt, dat er altijd een aanknopingspunt is te vinden met een proces waar een bedrijf in zit. Ik kan mensen tijdens zo’n middag meenemen op een thematische route die daarbij aansluit.”

Blijven inspireren

Swolfs reist zijn expositie achterna, maar komt nog regelmatig terug naar Nederland. Hij wil voorlopig ook lezingen blijven geven in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. “We blijven onze ruimten verhuren aan bedrijven en organisaties die een bijzondere locatie zoeken voor hun bijeenkomst. Ook de foto’s blijven hangen. In ieder geval tot januari. Dan loopt ons contract af, en omdat er nog niet veel bekend is over de toekomst, kunnen we nog niet zeggen of we daarna mogen blijven. Tot die tijd blijf ik in ieder geval mijn verhaal ook daar vertellen. Wij gaan nu zelf door zo’n commerciële uitrol van iets dat inmiddels alweer tien jaar geleden als creatief project begon, dat ik ook dat verhaal graag deel met bedrijven om ze te inspireren bij eigen verandertrajecten. Dus als ik de kans krijg om bij te dragen aan een mooi en aansprekend evenement, dan kom ik daar natuurlijk voor terug.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.