Discover the finest spaces
Delen

Laatste fase renovatie voor Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch

Het laatste gedeelte van de renovatie van Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch is gestart. De serre en entree van het karakteristieke pand aan de Markt worden compleet vernieuwd. Ook start het hotel met de renovatie van 15 hotelkamers en komen er net zoveel hotelkamers bij. Naar verwachting duurt de verbouwing ongeveer vier weken en kunnen gasten vanaf half juli genieten van de fonkelnieuwe serre met prachtig uitzicht op de Markt. 

De vernieuwde serre is de kers op de taart van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central. In 2016 begon de renovatie met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m². Het jaar daarop volgde de vernieuwing van de brasserie en keuken. Vorig jaar was de Moriaen Bar aan de beurt. Nu is het tijd voor de laatste stap van de metamorfose. Met de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt én de start van de renovatie van de eerste 30 hotelkamers, komt het einde van al het harde werken langzaam dichterbij. Alle 125 hotelkamers zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Hotel Central

Hotel Central biedt een inspirerende plek voor organisaties en bedrijven voor trainingen, vergaderingen of brainstormsessies. De locatie beschikt over 12 multifunctionele vergaderzalen en met een centrale ligging in Nederland en het openbaar vervoer naast de deur is het goed bereikbaar. De vergaderfaciliteiten zijn up-to-date en voorzien van de laatste technische hulpmiddelen. Interactieve schermen inclusief Apple TV, een geheel nieuw geluidssysteem, gratis Wi-Fi, airconditioning, optimale geluidsisolatie en een speciaal lichtplan.

Met de bouw van de nieuwe serre maakt de huidige serre uit 1987  plaats voor een frisse nieuwe uitstraling van Golden Tulip Hotel Central. Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900. Het vormt een mooi geheel met de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast krijgt de serre een bijzondere raamconstructie, bestaande uit verticale schuiframen van drie meter breed.  De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kan uiteraard niet achterblijven en krijgt ook een facelift.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.