Discover the finest spaces
Delen

Kunstobjecten als eventlocatie op UrbanCampsite Amsterdam

UrbanCampsite Amsterdam, een openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen, slaat deze zomer voor de tweede keer zijn kamp op in Amsterdam. Van juni tot en met 2 september 2017 zijn op het Sciencepark 14 kunstobjecten te bewonderen en als slaapplaats te boeken. De bijzondere kunstcamping is in deze hele periode ook af te huren voor events. De kunstobjecten zijn ontworpen door 14 verschillende kunstenaars, ontwerpers en architecten en zijn allemaal uitgerust met een bed.

Het doel van UrbanCampsite is om een zo breed mogelijk publiek op een andere manier kennis laten maken met het Sciencepark. Dat resulteerde in een tijdelijke openluchttentoonstelling van kunstwerken en bijzondere slaapplaatsen, in een thema dat aansluit bij het Sciencepark. De ‘high tech’ omgeving te midden van de studenten en wetenschappers zijn een tijdelijke ‘minisamenleving’, waarin het draait om het thema ‘The art of tech-living’. Kunst, design, architectuur, innovatie en wetenschap komen op UrbanCampsite bij elkaar. Een plek waar bezoekers kunnen ervaren hoe technologie het leven kan verrijken en verduurzamen.

Bijzonder overnachten

UrbanCampsite Amsterdam is naast openluchttentoonstelling en camping ook af te huren voor (zakelijke) events, vertelt een van de initiatiefnemers, Annette van Driel: “Het hele terrein is zakelijk af te huren voor bijvoorbeeld borrels, feesten of creatieve brainstormsessies. Sfeervolle evenementen, want dit terrein huur je niet zo snel af als je vier uur lang intensief wilt vergaderen. De kunstobjecten zijn ook voor overnachtingen van groepen te boeken.”

De tijdelijke kunstcamping beschikt over alle voorzieningen die je ook op een normale camping vindt. Het doel van het project is om kunst, design en architectuur op een nieuwe manier te beleven. Doordat je hier in de kunstobjecten kunt slapen, wordt de afstand tussen de bezoeker en de kunst weggenomen.

Kunstobjecten

In totaal staan er op UrbanCampsite veertien objecten van verschillende kunstenaars, ontwerpers en architecten, waarin je kunt overnachten en een object met sanitaire voorzieningen. Denk aan kunstwerken van onder andere Joep van Lieshout, Robbert van der Horst, Rob Sweere, Wouter Valkenier en Overtreders W. Kunstenaars, ontwerpers en architecten die aansluiten bij het thema van UrbanCampsite ‘the Art of Tech Living’.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.