Discover the finest spaces
Delen

Kunsthal geeft bezoekers een kijkje in ‘Tweehonderd jaar Koninkrijk’

Met honderden prenten, tekeningen, foto’s, kaarten, cartoons en affiches uit de Rotterdamse Atlas Van Stolk toont de Kunsthal Rotterdam het leven van de Nederlander gedurende twee eeuwen koninkrijk. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de viering van ‘Tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden’ en is, ook in combinatie met besloten events, tot en met 8 maart te bezoeken.

Vroeger en nu
De tentoonstelling neemt de bezoeker mee in het leven van vroegere Nederlanders en zet dit af tegen de huidige leefomgeving. De Tweede Wereldoorlog fungeert hierin als een belangrijk scharnierpunt.

Atlas Van Stolk
Grondlegger van de Atlas Van Stolk is de Rotterdamse houthandelaar Abraham van Stolk. Vanuit zijn passie voor de vaderlandse geschiedenis begint hij in 1835 met het verzamelen van beeldmateriaal. De collectie is door vele generaties Van Stolk voortgezet, bevat nu ruim een kwart miljoen afbeeldingen en wordt nog altijd aangevuld. Inmiddels is de Atlas uitgegroeid tot een van de grootste beeldcollecties van Nederland.

“De tentoonstelling is, ook in combinatie met besloten events, tot en met 8 maart te bezoeken.”

 

Beelddragers van toen en nu
Niet alleen de beeldvorming en opvattingen zijn door de tijd sterk veranderd, ook de beelddragers zelf zijn door de opkomst van de fotografie en photoshop flink aan verandering onderhevig. Beelden van nog niet eens zo lang geleden ogen, mede door de explosief gegroeide aanwezigheid van (bewegende) beelden op TV en internet, al snel gedateerd. De afbeeldingen in de tentoonstelling geven een kijkje in de geschiedenis en sluiten aan bij het collectieve geheugen van Nederland.

Evenementenlocatie
De Kunsthal Rotterdam is een van de toonaangevende culturele instellingen in Nederland, gelegen in het Museumpark in Rotterdam. Ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas in 1992, beschikt de Kunsthal over een Kunsthal café en kleurrijk auditorium voor forumdiscussies, lezingen, audiovisuele presentaties, kleine voorstellingen, concerten, en huwelijken. Ook behoren privé rondleidingen buiten de openingstijden tot de mogelijkheden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.