Discover the finest spaces
Delen

Koninklijke IGC 100 jaar aan de Dam

Vrijdag 8 januari 2016 is het exact 100 jaar geleden dat de Koninklijke Industrieele Groote Club de huidige locatie aan de Dam te Amsterdam in gebruik nam. Dit jubileum wordt gecombineerd met de officiële opening van vier nieuwe banquetzalen op de tweede etage. Een terugblik op de geschiedenis van deze bijzonder locatie!

01 08 Groote Club_hrT2

Amsterdam, maart 2015 IGC foto; Herman van Heusden

Het is april 1913 als in het huis van ondernemer de heer Goedkoop besloten wordt om de Industrieele Club op te richten. Een club met als doel een ontmoetingscentrum te stichten voor de in opkomst zijnde Nederlandse industrie en handel. De oprichters zijn grootindustriëlen vanuit heel Nederland. De vereniging startte in 1913 met 178 leden, maar had nog geen gebouw. Daar kwam verandering in toen door de Industrieele Club in de jaren 1913-1916 op de Dam het ‘Pand Industria’ werd gebouwd.

Koninklijk           

In 1975 fuseerde de Industrieele Club met de Groote Club en sindsdien wordt het sociëteitsleven voortgezet in het huidige sociëteitsgebouw ‘Industria’. Tot op de dag van vandaag beschikt zij daar nog steeds over de parterre en de eerste en tweede verdieping. In 2013 werd de Club het predikaat Koninklijk verleend en heet sindsdien de Koninklijke Industrieele Groote Club.

“Het monumentale pand heeft een klassiek moderne en mystieke sfeer”

IMG_1838_small

IMG_1821_small

IMG_8216

Ook niet leden kunnen gebruik maken van het mooie pand in het hart van Amsterdam. Het monumentale pand heeft een klassiek moderne en mystieke sfeer. De acht banquetzalen, Clubzaal, Bar en het Restaurant lenen zich uitstekend voor uiteenlopende evenementen. Van personeelsfeest tot lezingen.

Bijeenkomsten

In de afgelopen jaren heeft de Club al vele grote en kleine bijeenkomsten mogen hosten. Voor komend halfjaar staan er meerdere activiteiten rond het Nederlandse EU Voorzitterschap van de Europese Raad gepland. De film- en televisie-industrie weet de Club ook regelmatig te vinden. Zo was de Koninklijke IGC recent de locatie voor de presentatie van het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol’, is de film ‘Riphagen’ met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol voor een deel in de Club opgenomen en werd het pand ook ingezet voor de VARA serie A’DAM & E.V.A.

[Foto’s: Koninklijke Industrieele Groote Club]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.