Discover the finest spaces
Delen

Koninklijk onthaal voor Jordaans Wereldwonder in Rijksmuseum van Oudheden

Dat gebeurde onder grote belangstelling van regionale en nationale pers. Aanwezig waren Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en leden van de Koninklijke familie uit het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. De bijzondere tentoonstelling loopt tot en met 23 maart 2014. Met 150 topstukken is dit de grootste Petra-tentoonstelling ooit in Nederland.

Hoog bezoek
De Oranjes en de Koninklijke familie van Jordanië hebben al sinds oudsher een warme band. Naast Prinses Beatrix waren ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Sumaya bint El Hassan, vice president van de raad van toezicht van het Jordan Museum, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Dana Firas, voorzitter van de  raad van bestuur van de ‘Petra National Foundation’ en Hare Hoogheid Sharifa Nova Bint Nassar, directeur van het Jordan Museum aanwezig.

‘Petra. Wonder in de woestijn’
Wereldwonder Petra is eindelijk in Nederland. Een voorproefje voor iedereen die het wonder in het echt wil zien en een mooie herinnering voor iedereen die Petra al heeft bezocht. De tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden wordt uitgebreid met lezingen, rondleidingen, cursussen, filmavonden, een ‘Petra: I was here’ fotowedstrijd, een publiekssymposium en vakantieactiviteiten speciaal voor kinderen. Blikvangers zijn wandvullende foto’s van de mooiste plekken in Petra en gedetailleerd beeldhouwwerk. Een 3D-installatie laat delen van de stad herrijzen. Bezoekers maken kennis met de kunst, cultuur en religie van de bouwers en bewoners van de verborgen stad: De Nabateeërs.

Kunstwerken van Gerti Bierenbroodspot
Beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot heeft een decennium lang in Petra gewerkt. In de tentoonstelling is een aparte expositiezaal gewijd aan haar beeldhouwwerken en een serie monumentale schilderijen. De schilderijen zijn grotendeels afkomstig uit privé collecties. Sommige werken zijn nooit eerder getoond aan het grote publiek.

Win een reis naar Jordanië
Bezoekers van het Rijksmuseum van Oudheden maken kans op een 8-daagse flydrive reis door Jordanië. Gesponsord door Isropa en Royal Jordanian.

Over Petra
Petra is volgens UNESCO één van de zeven nieuwe wereldwonderen, net zoals de Taj Mahal, de Chinese Muur en Machu Picchu. De trots van Jordanië trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en haar populariteit groeit nog steeds. De indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis van de goed bewaarde ruïnes zijn een bezoek meer dan waard. Net zoals de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Jordaanse volk.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.