Discover the finest spaces
Delen

Koningin Máxima opent ECSITE-congres in World Forum

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op donderdagochtend 22 mei het ECSITE-congres voor cultuur- en wetenschapscommunicatie in het World Forum in Den Haag geopend. Het Museon organiseerde de 25e editie van het jaarlijkse internationale congres van 22 t/m 24 mei 2014.

People, planet, peace
ECSITE is het Europese netwerk voor wetenschapscentra en musea. Het netwerk is opgericht voor het uitwisselen van kennis en expertise op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie. Het thema van de conferentie was dit jaar People, Planet, Peace. Tijdens de conferentie werden er sessies georganiseerd over onderwerpen als duurzame innovatie en de rol van musea in een kennismaatschappij. Sprekers waren onder meer directeur generaal van Unesco Irina Bokova, voormalig adviseur van Nelson Mandela Ian Golding en directeur van de OPCW Ahmet Üzümucü. Voor kinderen was er een interactieve en educatieve techniek-show, de Scholieren Science Show. Hier kwamen circa 1.500 kinderen op af.

 

Daarnaast was  er tijdens het congres een Businessbistro, waar bedrijven die actief zijn op het gebied van wetenschaps-communicatie zich presenteerden.

 

World Forum
Het World Forum is een toonaangevend internationaal congrescentrum gevestigd in Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht. Het World Forum heeft de afgelopen jaren menig evenement georganiseerd op het gebied van safety & security en daarmee veel ervaring opgebouwd. Daarnaast is het World Forum onderscheidend op het gebied van maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen.

GL events
De exploitatie van het World Forum is in handen van GL events. GL events is een Frans bedrijf dat 37 congres- en evenementenlocaties wereldwijd exploiteert. Het bedrijf is ruim 30 jaar geleden opgericht en heeft zijn sporen verdiend in de internationale congreswereld, zowel in de organisatie van grootschalige evenementen als het managen van tentoonstelling- en congrescentra.

Foto: Hare Majesteit Koningin Máxima © RVD, foto: Rineke Dijkstra

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.