Discover the finest spaces
Delen

Klooser: unieke combinatie van commercie en educatie in Amersfoort

Klooser is een nieuw horecaetablissement in Amersfoort dat 17 februari open gaat. Gelegen aan de stadsring combineert het straks een aantal verschillende horecaconcepten, van loungebar tot cateraar en restaurant, in samenwerking met de hotelschool van MBO Amersfoort. Het is ook als evenementenlocatie af te huren.

Het betreft een unieke samenwerking tussen commercie en educatie, vertelt Stefanie van Pelt, eigenaar van Klooser. “We werken samen met MBO Amersfoort. De hotelschool daar is enorm aan het groeien en er is een gebrek aan plekken waar leerlingen praktijkervaring op kunnen doen in de horeca. Tegenwoordig is het belang van praktijkervaring ook erg groot. Ik heb zelf lesgegeven aan een hotelschool en was op de hoogte van die behoefte. Daarom heb ik contact opgenomen met MBO Amersfoort om een samenwerking aan te gaan.”

Klooser Amersfoort

Dat betekent dat Klooser straks doordeweeks bediend zal worden door leerlingen van MBO Amersfoort. Stefanie: “Het is best lastig om een commercieel bedrijf te combineren met een educatieve instelling. Als je ook maar één leerling hebt, moet je ook een praktijkbegeleider hebben die rondloopt. Maar wij gaan die uitdaging aan. De leerlingen worden straks getraind in de klassiek Franse restaurantstijl. Bovendien zijn er niet altijd leerlingen en dan zijn we een puur commercieel bedrijf. Zo kunnen we educatie en commercie balanceren.”

Grand café

Naast de behoefte aan stageplekken voor de horeca signaleerde Stefanie een andere behoefte in Amsersfoort: gewoon een plek waar je ongedwongen samen kunt komen voor een goede kop koffie in een grand café concept. “In het centrum van Amersfoort zijn die plekken er natuurlijk wel, maar dat is altijd gedoe met bereikbaarheid en parkeerplekken. Waar wij zitten bestaat zo’n plek nog niet. Klooser moet dat gat straks gaan opvullen.”

Klooser vestigt zich in het voormalige ABN Amro pand. “Het is een mooi industrieel pand met vier niveaus: een kelder, souterrain, begane grond en eerste verdieping. Verdeeld over die niveaus komen een aantal verschillende horecaconcepten. Het gehele pand is af te huren als evenementenlocatie en heeft veertig parkeerplaatsen ter beschikking.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.