Discover the finest spaces
Delen

Kleinschalige eendaagse evenementen toegestaan vanaf 14 augustus

Kleinschalige evenementen worden vanaf 14 augustus onder bepaalde voorwaarden weer toegestaan. Evenementen die buiten, of in een open tent, plaatsvinden mogen maximaal 750 bezoekers ontvangen. Deze hoeven geen vaste zitplaats te hebben, maar moeten wel een coronatoegangsbewijs hebben.

Kleinschalige events

Als coronatoegangsbewijs gelden de drie bekende bewijzen. Dat zijn een vaccinatiebewijs, herstelbewijs van maximaal zes maanden oud, of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. De 1,5 meter kan worden losgelaten. De Rijksoverheid noemt festivals, culturele activiteiten en activiteiten van studentenverenigingen met minder dan 750 bezoekers als voorbeeld.

Bezoekers moeten in het bezit zijn van een (gratis) ticket. De organisator moet contactgegevens registreren en medewerkers, vrijwilligers en artiesten die geen coronabewijs hebben, wordt gevraagd om een zelftest te doen.

Horeca 

Op 13 augustus wordt over de maatregelen voor de horeca (inclusief het inzetten van testen voor toegang) besloten. Er wordt dan ook gekeken naar de mogelijkheden voor alle evenementen na 1 september.

Evenementen met vaste zitplaatsen

Evenementen met vaste zitplaatsen kunnen buiten georganiseerd worden met een maximale capaciteit van 750 personen. Deze dienen wel een coronatoegangsbewijs bij zich te hebben. Ze hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

Grote buitenlocaties kunnen tweederde van hun normale capaciteit gebruiken, ook als dat betekent dat er meer dan 750 personen aanwezig zijn. Een coronatoegangsbewijs is nodig om de 1,5 meter los te laten. Voor binnen geldt tweederde van de reguliere capaciteit en het gebruik van coronatoegangsbewijzen om de 1,5 meter los te laten.

Wanneer een evenement geen coronatoegangsbewijzen gebruikt, kan 100% van de 1,5 meter capaciteit gebruikt worden met vaste zitplaatsen op afstand.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.