Discover the finest spaces
Delen

Kasteel Maurick heropent najaar 2015

Een rood kader met vette witte letters: ‘Permanent gesloten’. Dat zie je als je Kasteel Maurick zoekt op Google. Het kasteel in Vught, tevens restaurant en evenementenlocatie, ging zomer vorig jaar failliet. Maar achter de dikke stenen muren gloort weer hoop: het Monumenten Fonds Brabant maakte onlangs bekend dat ze de sleutel van het kasteel heeft overhandigd aan twee nieuwe ondernemers.

“De lakens zijn van de meubels, de luiken zijn geopend en alles heeft een nieuwe frisse uitstraling gekregen.”

Nieuwe elan

Het kasteel mocht het afgelopen jaar tijdelijk worden gebruikt door fotokunstenaar Frank van Driel en proeflokaal ‘Eten van een lekkere tafel’. De nieuwe eigenaars zijn inmiddels begonnen aan het opknappen van het gebouw. Het gehele kasteel krijgt volgens de nieuwe exploitanten een nieuw elan. De lakens zijn van de meubels, de luiken zijn geopend en alles heeft een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Kasteel Maurick zal vanaf september 2015 weer tot leven komen. Het a la carte restaurant en de prachtige zalen voor zakelijke ontmoetingen worden het eerst opgeknapt en heropend.

Gastheer en chef-kok

Klaas van Leengoed, een van de twee nieuwe uitbaters van Kasteel Maurick, was eerder als gastheer en directeur verbonden aan Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel Zin Vught en De Spreeuwelseheide. Hij gaat de monumentale evenementenlocatie samen runnen met Chef-kok Niek van Lieverloo, die op zijn beurt ervaring opdeed bij Synagoge Veghel, Zarzo, de Treeswijk Hoeve, het Amstel Hotel en de Karpendonkse Hoeve.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.