Discover the finest spaces
Delen

Kasteel Kerckebosch open na renovatie

Voormalig Bilderberg hotel Kasteel Kerckebosch gaat dit weekeinde open na een grootschalige renovatie. Begin dit jaar werd de exploitatie van het kasteel overgenomen door horecaondernemers Hans van Triest en Ingmar Sloothaak. Van Triest en Sloothaak willen het Kasteel weer op de kaart zetten, binnen de regio Zeist, maar ook daarbuiten.

Historie van het landgoed

Van Triest: “We maken het toegankelijk voor een zeer breed publiek. Persoonlijke benadering en culinaire kwaliteit staan centraal.” Sloothaak: “De veranderingen die we hebben doorgevoerd zijn gericht op gastvrijheid zoals gasten die nu en in de toekomst van Kerckebosch vragen, maar we hebben ook zeker de historie van het kasteel en het landgoed benadrukt. Interieurarchitect HIP Studio heeft ons daar zeer goed bij geholpen.”

“De veranderingen die we hebben doorgevoerd zijn gericht op gastvrijheid zoals gasten die nu en in de toekomst van Kerckebosch vragen.”

Ornamenten

In 1904 werd het kasteel gebouwd door jonkheer Egbert Lintelo de Geer, grootvader van programmamaker Ursul de Geer. Bij het bouwen liet hij een uitgebreide collectie antieke gebruiksvoorwerpen en ornamenten gebruiken. Deze waren afkomstig van gerestaureerde kerken, kloosters en kastelen in de directe omgeving. Bijvoorbeeld het poortje in renaissancestijl bij de hoofdingang, waar ook nog het familiewapen van de familie De Geer te zien is. Deze elementen, net als de spreuk ‘Het doet er niet toe hoe lang maar hoe goed men geleefd heeft’, prominent afgebeeld in glas in lood in de centrale hal, zijn door de nieuwe eigenaren tijdens de renovatie bewaard en nu weer terug gebracht in de inrichting van het kasteel.

Zaterdag 11 april overhandigt Ursul de Geer de sleutel van het kasteel aan de nieuwe exploitanten van het historische erfgoed. Het hotel heeft dertig kamers en vier zalen die geschikt zijn voor onder andere vergaderingen, bijeenkomsten, familiefeesten en bruiloften. Kerckebosch heeft daarnaast een restaurant, een bar-lounge en een groot terras grenzend aan de kasteeltuin.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.