Discover the finest spaces
Delen

Kasteel Duurstede open na restyling interieur

Kasteel Duurstede is vernieuwd. Na een grondige restyling gooide het kasteel in Wijk bij Duurstede donderdag haar poort open voor het publiek. Met een borrel op de zonovergoten binnenplaats en rondleiding door de evenementenzalen in de torens was het een mooie nieuwe start.

Restauratie

Kasteel Duurstede is een bijzondere evenementenlocatie in de ruïne van een dertiende eeuws kasteel. Het gebouw ligt op een eiland midden in een stadspark en bestaat uit twee torens. De afgelopen jaren is er veel werk gezet aan het eeuwenoude kasteel. In 2013 werd de gehele buitenkant gerestaureerd. Het metselwerk van de ruïnemuren en torens werd hersteld, net als het dak van een van de torens.

“De verschillende ruimten hebben een rustiek en stijlvol interieur met moderne tinten, die naadloos aansluiten bij de historische ambiance van het gebouw.”

Metamorfose

De afgelopen tijd heeft ook het interieur een metamorfose ondergaan. In de torens bevinden zich diverse gewelfde zalen, die onderling zijn verbonden met een stenen trap. De verschillende ruimten hebben een rustiek en stijlvol interieur met moderne tinten, die naadloos aansluiten bij de historische ambiance van het gebouw. Een stylist heeft er voor gezorgd dat het kasteelinterieur goed past bij de verschillende historische ruimtes. Hiervoor zijn veel rustieke en natuurlijke materialen gebruikt waardoor een intieme sfeer is ontstaan. Buiten op de binnenplaats is een ruim, zonnig en deels overdekt terras met een mooi uitzicht op het park en de slotgracht. Door een nieuwe indeling zijn er meer faciliteiten gecreëerd om gasten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Timo Kruft, eigenaar van TeKa Groep en exploitant van de evenementenlocatie, opende het kasteel donderdag samen met wethouder Wil Kosterman van de gemeente Wijk bij Duurstede. De gemeente, Teka Groep en enkele culturele instellingen uit de gemeente werkten samen om de locatie opnieuw in te richten. Voorheen was het kasteel buiten de commerciële doeleinden gesloten voor publiek. Nu is op de locatie ook ruimte voor culturele activiteiten, en is de horecagelegenheid in het kasteel wanneer er geen evenementen zijn open voor het publiek. Het kasteel en kasteeleiland blijven ter beschikking staan voor zakelijke en particuliere evenementen. Het kasteeleiland leent zich bovendien uitstekend voor inspirerende outdoor activiteiten. De locatie is geschikt voor groepen tot 350 personen en biedt zowel binnen- als buitenruimtes. Teka Groep beheert tien bijzondere historische en industriële locaties in Nederland, waaronder Het Oude Stadhuys in Gouda en alle gebouwen op de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

[Foto’s: Kasteel Duurstede | Teka Groep]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.