Discover the finest spaces
Delen

Kasteel Baexem opgeknapt en te boek voor meetings, shoots en evenementen

Nadine en Stephan knapten een oud kasteel in Limburg op zodat er onder andere mogelijkheden voor meetings en events ontstaat. Het linkergedeelte van Kasteel Baexem stond te koop en het koppel besloot het te kopen. Na hard werken met een grote make-over als gevolg heeft Limburg (en Nederland) er een unieke locatie voor meetings, film- en fotoshoots en andere soorten (meerdaagse) evenementen. 

In mei 2020 zagen Nadine en Stephan de linkerzijde van Kasteel Baexem te koop staan. In augustus zijn ze verhuisd van Den Haag naar het dorpje in Limburg. Met behulp van vrienden en familie gingen ze aan de slag om het kasteel te herstellen. “We waren op slag verliefd op het pand en de tuin, en zagen zoveel mogelijkheden,” vertelt Nadine. “We hebben het pand een opknapbeurt gegeven en sinds juli 2021 zijn we open als bed & breakfast, groepsaccommodatie en shootlocatie. Ook leent onze unieke locatie met rijke geschiedenis zich perfect voor intieme en kleinschalige bijeenkomsten.”

Kasteel Baexem werd in de 17e eeuw gebouwd op het 13e eeuwse stamhuis van een familie. De eerste bewoners waren de familie Van Baexem, of De Baexem. Eind 19e eeuw werd het kasteel gesplitst en onderging het interieur ingrijpende veranderingen.

Kasteel Baexem

Als je het kasteel binnenloopt, stap je letterlijk een andere wereld in. Kasteel Baexem heeft vijf unieke B&B kamers, een tuinhuisje, inspirerende groepsruimten en een sprookjesachtige tuin. “Door onze huiselijke sfeer kan de trainer of coach de diepgang aan een bijeenkomst met de deelnemers bieden die zij verdienen,” vertelt Nadine over de mogelijkheden. “We hebben twee groepsruimten. Als eerste de muziekzaal met muurschilderingen van Matthijs Röling (1991-1993). Hier is ruimte voor zo’n 15 personen en hij beschikt over een digitaal scherm. De andere groepsruimte staat in de Kasteeltuin. De Oranjerie, een grote glazen kas, is geschikt voor 40 personen.

Kasteel Baexem is daarnaast af te huren voor meerdaagse bijeenkomsten. “Onze locatie leent zich perfect voor heidagen, trainingsdagen en retraites,” zegt Nadine. “Kleine groepen waar hard gewerkt wordt, maar waar mensen ook de gelegenheid hebben om te ontspannen en tot zichzelf te komen door te verdwalen in de sprookjesachtige tuin, met een natuurlijke zwemvijver. Daarbij moet ik wel zeggen dat we zes twee persoons kamers hebben, waarvan één met bad, waarbij we losse bedden kunnen plaatsen. In de directe omgeving zijn diverse hotels en bed & breakfasts te vinden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.