Discover the finest spaces
Delen

Kantor geeft leegstand De Sloot Office nieuwe bestemming met cultureel festival

A Music, Performance, Art & Technology Weekend: de tweede editie van festival KANTOR staat voor de deur en neemt dit jaar haar intrek in De Sloot Office in Amsterdam Westpoort. Het festival, dat plaatsvindt van 14 t/m 16 november, is in het leven geroepen om met een positieve, creatieve invulling de groeiende leegstand onder de aandacht te brengen.

Alternatieve plek voor nieuw publiek
Daar waar winstmarges en beleggingsrendementen vroeger de dienst uitmaakten, tovert KANTOR de lege werkvloer van De Sloot Office een weekend lang om tot een cultureel podium. Hiermee biedt KANTOR divers creatief talent en gerenommeerde cultuurhuizen zoals EYE, het filmmuseum, Nationale Opera & Ballet, De Kleine Komedie en Boijmans van Beuningen Museum  een podium en een alternatieve plek om direct in aanraking te komen met een nieuw publiek. In het pand zijn voor de gelegenheid o.a. een bioscoop, theater, restaurant, galerie en verschillende danspodia gebouwd. Het festival in De Sloot Office wordt gepresenteerd door ARTtube.

“Het festival is in het leven geroepen om met een positieve, creatieve invulling de groeiende leegstand onder de aandacht te brengen.”

 

Creatief bolwerk
De aantrekkingskracht van dit creatieve bolwerk wordt bevestigd door de samenwerkingen die de organisatie aangaat met een groot aantal toonaangevende culturele instituten. Zo zijn er bijvoorbeeld optredens van o.a. dansers en choreografen van Het Nationale Ballet gecureerd door House of Makers en voorstellingen van de Nationale Opera & Ballet. De IDFA brengt een speciale selectie documentaires en EYE is in het archief gedoken voor bijzondere vertoningen uit hun enorme collectie. Het Tropenmuseum geeft een blik in culturen, verhalen en objecten van over de hele wereld, The School Of Life geeft het weekend diepere betekenis door stil te staan bij vragen waar ‘ja en nee’ geen antwoord bieden, en Mediamatic en The Neighbourfood Market geven met ‘Fermentology!’ een nieuw inzicht in culinaire behoeftes.

Culinaire hoogtepunten
Naast het brede aanbod van culturele partners zijn er meer dan 40 kunstenaars en creatieve collectieven die de werkvloer van KANTOR als hun canvas mogen gebruiken. Verdeeld over 4 verdiepingen en 8 vleugels biedt het leegstaande pand meer dan genoeg ruimte om de fantasie te laten prikkelen, om ongehinderd na te denken over nieuwe creatieve invullingen. In het restaurant op de begane grond worden niet alleen je smaakpapillen vertroeteld, maar worden oor en oog in de watten gelegd met een uitgebreid (live) muzikaal aanbod. Op de bovenste verdieping van het pand is een industriële club gemaakt, waar de voorhoede van het Amsterdamse nachtleven het geheel van het nodige audiofiele geweld voorziet. Op zondag geeft Etikette een excentrieke draai aan het begrip lunch door eigenzinnige kunst en muziek tussen de gerechten door te serveren.

“Verdeeld over 4 verdiepingen en 8 vleugels biedt het leegstaande pand meer dan genoeg ruimte om de fantasie te laten prikkelen.”

 

Opening en programma
Begin oktober wordt het volledige programma aan de hand van een blokkenschema per dag bekend gemaakt.
Wethouder Kajsa Ollongren (Kunst en Cultuur, Economische Zaken) van de gemeente Amsterdam zal op vrijdag 14 november 2014 om 17.30 het KANTOR festival officieel openen.

Tickets en meer informatie is verkrijgbaar via de website van KANTOR.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.