Discover the finest spaces
Delen

Kamperen in je favoriete evenementenlocatie

Altijd al een keer willen slapen in je favoriete evenementenlocatie? Slapen op een dakterras onder de Amsterdamse sterrenhemel, je tanden poetsen in de kleedkamers van het Olympisch Stadion, drijven tussen je medekampeerders in Amsterdam Noord: je beleeft het tijdens Camp the Night. Het nieuwe kampeerplatform Campspace tovert in de nacht van 12 op 13 augustus pop-up campings tevoorschijn op vier onverwachte plekken in de hoofdstad. Deze campings zijn, naast particulier, ook zakelijk in groepen te boeken.

Camp the Night is een initiatief van Campspace, een bedrijf dat verschillende bijzondere kampeerplekken op onverwachte plekken over de wereld aanbiedt. Initiatiefnemer Hugo van Donselaar: Wij kwamen op het idee om zelf voorbeelden te geven door een aantal pop-up campings op te zetten in Amsterdam. Kamperen is zo veel meer dan aangeharkte, rechthoekige strookjes gras, toiletgebouwen en animatieteams. Wij willen laten zien dat je overal je matje kunt uitrollen: bijvoorbeeld op een dakterras in het Amsterdamse centrum, of in de heuvelige achtertuin van iemand uit Valkenburg. De pop-up campings in de nacht van 12 op 13 augustus zijn ook voor zakelijk gezelschap te boeken. Op deze manier is een zakelijke bijeenkomst in Amsterdam te combineren met een bijzondere kampeerervaring. Tijdens Camp the Night kunnen wij op elke locatie tenten neerzetten.

Kartonnen tent met uitzicht over Amsterdam

Op dakterras NEST, boven Hotel Casa Amsterdam, wordt er gekampeerd in de volledig verzorgde tenten van KarTent. Naast het uitzicht genieten de deelnemers van een gezamenlijk diner en livemuziek. ’s Morgens worden de kampeerders wakker gemaakt met een ontbijt op (lucht)bed en kunnen de liefhebbers een yogales volgen.

Slapen en zweten in het Olympisch Stadion

In het Olympisch Stadion komen ontspanning en activiteit samen. Gasten van deze bijzondere camping kunnen hun tent opzetten op de historische sportgrond en onder leiding van SQM2 (verzorgt o.a. sporttrainingen voor personeel van Telfort, Vice, ING en de Gemeente Amsterdam) zijn door het hele stadion stevige work-outs te volgen.

Drijven in Noord

Naast het Olympisch Stadion en NEST, is er tijdens Camp the Night ook een pop-up camping op de drijvende tuinen in De Ceuvel. Op begroeide, milieuvriendelijke vlotten staan volledig verzorgde tenten klaar. Op deze creatieve broedplaats in Amsterdam Noord wordt het avondeten en ontbijt verzorgd door Café De Ceuvel, ‘het meest duurzame café op aarde’. In de avond genieten de kampeerders van een miniconcert.

Artistiek kamperen op het Science Park

De tijdelijke kampeer-kunstwerken van Urban Campsite Amsterdam waarover GreaterVenues al eerder schreef sluiten ook aan bij Camp the Night. Hier overnacht je in artistieke, bijzondere, soms (te) gekke kunstwerken. Alle kunstobjecten zijn voorzien van een comfortabel matras. Glamping en kunst komen samen. De kampeerder krijgen hier een gezamenlijke barbecue of kunnen pizza’s bakken in de speciale oven. De volgende ochtend is er ook hier een gezamenlijk ontbijt.

Campspace

Een kamer of huisje is voor reizigers overal ter wereld online steeds makkelijker te vinden. Voor kampeerplekken zijn reizigers vaak nog aangewezen op het bestaande aanbod van officiële campings. Campspace wil hier verandering in brengen en koppelt kampeerders aan mensen die hun achtertuin, dakterras, oprit of privé-strand willen verhuren.

Met Camp the Night viert het jonge bedrijf het allereerste ‘kampeerseizoen 2.0’. Hugo vertelt: “Het is een bijzonder concept dat zich ook goed leent voor andere steden, regio’s en landen. Het is nu in Amsterdam, maar andere Nederlandse gemeenten tonen ook interesse in het project. Elke stad heeft wel zijn bijzondere plekken waar dit mogelijk is. Er is bijvoorbeeld al door een snackbar in Amsterdam gevraagd of het ook mogelijk is in de snackbar een kampeerplek te maken.”

Via www.campthenight.com kun je een kampeerplek boeken bij één van de pop-up campings.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.