Discover the finest spaces
Delen

Kameryck toont eerste beelden nieuwe congreslocatie

Evenementenlocatie Kameryck is begonnen met de bouw van haar nieuwe locatie. Naast het hoofdgebouw verrijst een moderne congreslocatie, die straks plaats biedt aan 400 personen in plenaire setting. GreaterVenues volgt dit mooie project in het Utrechtse Kamerik op de voet en sprak alvast met Mark Haagen van Kameryck.

Enkele dagen nadat de bouw van Kameryck is begonnen, krijgen we een serie foto’s toegestuurd. We verwachten een bouwput te zien maar krijgen een volledig geraamte, inclusief wapperende vlag op het hoogste punt. Dat is wel erg snel! Al valt dat bij nader inzien wel mee, want eigenlijk begon de locatie zes jaar geleden al met bouwen, vertelt Mark. Toen de fundering net was gelegd, werd de vergunning ingetrokken en volgde een bouwstop die maar liefst zes jaar duurde. “Doordat de fundering er al lag en de materialen er al waren, gaat het nu heel snel. Het is iedere dag een feest om te zien dat de bouw vordert; we hebben hier zo lang naar uitgekeken!”

Nieuwe evenementenlocatie

Kameryck krijgt een nieuwe locatie, die wordt gekoppeld aan het huidige hoofdgebouw. In die locatie kunnen nu nog groepen tot 150 mensen terecht – straks zijn dat er 400 in de nieuwe grote zaal. Op de eerste etage worden nog enkele subruimten gecreëerd. Het is een uitbreiding waar veel behoefte aan is in de branche, vertelt Mark. “De grote zaal krijgt plek voor 400 personen plenair. Dat is nu nog moeilijk te zien op de foto’s, maar we kunnen die zaal straks ook opdelen in vier zalen. In totaal hebben wij op de hele locatie straks twaalf subruimten . Die ruimte, in combinatie met de prachtige ligging midden in de natuur en ruime gratis parkeergelegenheid, dat is natuurlijk erg interessant voor de congresmarkt. Zoveel locaties met dat soort mogelijkheden zijn er niet in de Randstad.”

Kameryck verwacht dat de nieuwe congresruimte deze zomer al wind- en waterdicht is, waarna aan het interieur gewerkt kan worden. De opening van de nieuwe locatie staat gepland in het begin van 2019.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.