Discover the finest spaces
Delen

Kameryck mag nieuwe congreslocatie bouwen

Evenementenlocatie Kameryck mag eindelijk gaan uitbreiden. Al sinds 2012 heeft de locatie in Kamerik de plannen klaarliggen voor een nieuwe congreslocatie op het terrein, maar die plannen stuitten op verzet van de omwonenden. Deze week gaf de Raad van State alsnog groen licht voor de nieuwe locatie.

Kameryck werd tien jaar geleden geopend op een mooi groen terrein tussen Utrecht en Amsterdam, midden in Het Groene Hart. Het hoofdgebouw van de locatie ligt aan het water en heeft naast een restaurant ook zes vergaderzalen met uitzicht over de plas en de naastgelegen golfbaan. Door deze ruimtes is de locatie – naast allerlei sportieve activiteiten – geschikt voor middelgrote evenementen en congressen.

Visual van het nieuwe Kameryck.

Tot 850 personen

Al in 2012 presenteerde de locatie plannen om de congrescapaciteiten van de locatie verder uit te breiden. In de plannen wordt een nieuw gebouw gekoppeld aan de huidige locatie. Op de begane grond ontstaat hierdoor een nieuwe zaal van 500 vierkante meter groot, die kan worden opgedeeld in vijf subzalen. Boven deze ruimte komt nog een ruimte die geschikt is voor 100 personen en is op te delen in twee subruimtes. Op deze manier moet een evenementen- en congreslocatie ontstaan die geschikt is voor groepen tot 850 personen, met 450 gratis parkeerplaatsen.

Nu de plannen door de Raad van State zijn goedgekeurd kan eindelijk gestart worden met de bouw. Kameryck zal na deze zomer starten met de bouw, die naar verwachting een jaar zal duren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.