Discover the finest spaces
Delen

Jonge designer ontwerpt nieuwe kledinglijn RAI Amsterdam

RAI Amsterdam presenteert een nieuwe kledinglijn, ontworpen door de getalenteerde jonge modeontwerpster Liselore Frowijn (24). Een lijn die de verschillende segmenten in de organisatie uitbeeldt en tegelijkertijd eenheid creëert. Maar hoe is deze nieuwe kledinglijn tot stand gekomen? En hoe ziet de jonge ontwerpster RAI Amsterdam? Wij spraken na afloop van de modeshow in het Amtrium met Liselore Frowijn en Martin van Nierop, operationeel directeur van RAI Amsterdam.

Op de tweede verdieping in het hart van het Amtrium staat een grote witte catwalk. Hier vond zojuist de presentatie plaats van de nieuwe kledinglijn voor de medewerkers van het RAI Convention Centre. Twee rijen stoelen aan beide kanten van de catwalk, daarachter een gordijn waar de medewerkers die in de show meeliepen staan na te genieten. Achter de coulissen klinkt gelach en gejuich. Liselore Frowijn en Martin van Nierop praten nog even na over de show.

Rai-modeshow-24

[Liselore Frowijn en Martin van Nierop na afloop van de modeshow]

Tweeënhalf jaar geleden begon RAI Amsterdam de zoektocht naar nieuwe kleding. Wat was het idee?

Martin: “Een idee hadden we nog niet, daar heeft Liselore ons mee geholpen. Na vijf jaar waren we toe aan nieuwe kleding, met een uitstraling die past bij onze strategie. Kleding waarmee we uitstralen dat we een gastvrij bedrijf zijn.”

Hoe is dit ontwerp tot stand gekomen?

Liselore: “Ik heb me verdiept in de wereld van de RAI, in de dynamische achtergrond van het team en alle verschillende segmenten die hier aan het werk zijn. Het viel me op dat RAI Amsterdam een enorm monumentaal pand is, maar ontzettend flexibel. Er wordt permanent aan gesleuteld. Met name de Europahal is voor mij een belangrijke inspiratiebron geweest. Het leuke aan deze opdracht was de variëteit in ontwerpen. Ik mocht werkkleding ontwerpen voor de facilities medewerkers tot aan avondkleding voor event medewerkers. Dat vond ik ontzettend interessant. De mensen die hier werken zetten zich in voor 200 procent, dat gevoel kreeg ik meteen mee. Die dynamiek heb ik gevangen in de rode belijning, die je in alle kledingstukken ziet terugkomen.”

Rai-modeshow-23

[Medewerkers van RAI Amsterdam presenteren hun nieuwe werkkleding]

“Wat je merkt is dat de hosts zichtbaar moeten zijn voor de gasten, maar ook weer niet teveel. Daar moet je dus subtiliteit in zoeken. Er is een zekere hiërarchie onder de medewerkers. Daar heb ik op een positieve manier op ingespeeld, door te spelen met verschillende tinten grijs. Dat grijs zie je door het hele complex terugkomen. Daarnaast is het een fantastisch gebouwencomplex met heel veel glas. Je ziet overal blauwe lucht, want de RAI ligt in een heel open gebied in Amsterdam. En er is net een nieuwe huisstijl geïntroduceerd, met een nieuw logo. Dat logo is een hommage aan het oude logo dat tot vorig jaar op de bekende reclamezuil buiten hing, een retro sentiment dat ik heb meegenomen in de belijning van de jasjes en in de coup. Al die dingen heb ik vertaald naar een concept, ik heb geprobeerd een tijdloos beeld neer te zetten waar de medewerkers zich voor lange tijd prettig in voelen.”

‘Van deze tijd’ en ‘innovatief’ moet wel lukken met een jonge designer als Liselore. Was er geen angst dat het iets té jong en innovatief zou uitpakken?

Martin: “Toen Liselore met de eerste schetsen kwam, hebben we natuurlijk wel gediscussieerd. RAI Amsterdam kent heel diverse evenementen. Van hele wetenschappelijke tot hele ‘frivole’ events. Als RAI wil je dan een goede mengeling laten zien van al die kanten, het moet niet teveel één kant op uitschieten en de andere kant vergeten. Als ik de geluiden zo hoorde tijdens de show, dan is dat absoluut goed gelukt. Wij als RAI zijn daar bijzonder trots op.”

[box title=”Over Liselore Frowijn” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″]Liselore Frowijn (1991) is gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde aan ArtEZ Institute of Arts Bachelor Fashion Design in Arnhem en studeerde cum laude af in 2013 met haar collectie ‘Namiddag van een Replicant’. Met deze collectie won Liselore de Frans Molenaar-prijs in juli 2013. Daarnaast won ze de Prix Chloé op het Hyères Internationaal Festival de la Mode 2014 met haar ontwerp voor Chloé. In januari 2015 mocht ze naast Avelon en Edwin Oudshoorn showen tijdens de openingsavond van Amsterdam Fashion Week. In 2016 showde ze haar collectie “Let’s hear it for the lions” op de Fashion Week in Parijs.[/box]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.