Discover the finest spaces
Delen

Jarig Sportpaleis herboren na grondige renovatie

Het Antwerpse Sportpaleis rondt de derde en laatste fase van een heel grondige binnenrenovatie af. De grootste evenementenhal van het land en één van ’s werelds populairste concertzalen kreeg na de realisatie van een veel minder steil balkon (2011) en een vaste betonnen koptribune (2012) dit jaar ook permanente zijtribunes. De toegangen tot het middenplein zijn verbeterd en er zijn vlottere circulatiemogelijkheden. Het meest in het oog springend zijn de uitstekende voorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Moderne normen van veiligheid en comfort
Woensdag 11 september is het precies 80 jaar geleden dat het Sportpaleis werd opgeleverd. In 2013 beschikt Antwerpen over de grootste evenementenhal van het land die haar bezoekers in de allerbeste omstandigheden kan verwelkomen en die beantwoordt aan alle moderne normen van veiligheid en comfort. Na de vernieuwing van het dak in 2010 kreeg de zaal de drie daaropvolgende jaren binnenin namelijk een heel extreme make-over.

Bredere doorgangen en vlottere circulatiemogelijkheden
Met de afbraak van de laatste stukken van de wielerpiste en de vervanging van de gelijkvloerse mobiele zijtribunes door betonconstructies rondden de zaaluitbater nv Antwerps Sportpaleis en de erfpachtgevende provincie Antwerpen de laatste fase van de binnenrenovatie af. Vorig jaar waren de toegangen tot het middenplein en de koptribune al sterk vereenvoudigd, dat is nu ook het geval voor de zijtribunes. Ook hier zijn bredere doorgangen (van 3,60 naar 10 meter) en vlottere circulatiemogelijkheden ontstaan en is er plaats voor bijkomende cateringruimtes.

De capaciteit van de zaal is verruimd tot 23.000 plaatsen in een maximum bezetting en verankert hiermee haar positie in de top 5 van Europese arena-concertlocaties.

 

Optimale toegankelijkheid, ook voor minder validen
Bijzondere aandacht is besteed aan de integrale en optimale toegankelijkheid voor minder validen. Rolstoelgebruikers kunnen voortaan volledig zelfstandig het Sportpaleis binnen via aangepaste ingangen en zonder hinder te ondervinden van al te steile hellingen. Aan de cateringruimtes kunnen zij terecht aan verlaagde bedieningstogen. In de zaal zelf is het aantal rolstoelplaatsen meer dan verdubbeld en geniet men van prominente plaatsen helemaal vooraan op de rechterzijtribune, een zone die standaard en structureel voor rolstoelgebruikers is voorbehouden. Veel dichter bij het podium dan voorheen het geval was. Deze plaatsen op de eerste rij bieden een optimale belevingswaarde van het evenement en een uitstekend zicht op de activiteit. Dicht bij het podium zijn eveneens plaatsen voorzien voor slechtzienden en slechthorenden. Dragers van een hoorapparaat kunnen er gebruikmaken van de audioringleiding die het signaal van de mengtafels doorstuurt naar het hoorapparaat.

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.