Discover the finest spaces
Delen

Jaarbeurs bouwt aan tijdelijke coronaproof constructie met tribune van 129 loges

De bekende beurs- en evenementenlocatie Jaarbeurs in Utrecht bouwt deze zomer aan een imposante coronaproof constructie in hun Event & Exhibition Centre. Het nieuwe concept heet SCALA en bestaat uit 129 loges verdeeld over drie verdiepingen. In elke loge kunnen twee mensen zitten op 1,5 meter afstand. Hierdoor kan Jaarbeurs maximaal 650 personen in de zaal kwijt. SCALA is vanaf 26 september beschikbaar voor allerlei soorten events.

Het nieuwe concept met ‘vertical seating’ is geïnspireerd op het beroemde theater La Scala in Milaan dat een theaterzaal heeft met tientallen kleine loges. “Live ontmoetingen zijn in deze tijd waardevoller dan ooit. Wij hebben de ruimte en de middelen om veilige ontmoetingen te faciliteren. We zijn daarnaast altijd op zoek naar hoe we waarde kunnen toevoegen aan een evenement. Met SCALA creëren we voor gasten een unieke beleving”, aldus Peter van der Veer, Commercieel Directeur van Jaarbeurs. 

Jaarbeurs

Aan de constructie van SCALA bij Jaarbeurs wordt op dit moment hard gebouwd. Daarnaast is de evenementenlocatie bezig met het bouwen van een foyer die bij het nieuwe concept hoort. De 129 loges zijn te bereiken via verschillende trappen en wandelpaden. In elke loge kunnen twee personen op 1,5 meter zitten en vier personen als het om één huishouden gaat. Als alle loges met huishoudens gevuld kunnen worden, is er plek voor 1050 personen. Per event wordt gekeken hoeveel loges er nodig zijn en hoeveel mensen hierin mogen. In principe is het nieuwe locatieconcept kant en klaar en kun je er bij wijze van spreken zo starten met je presentatie.

Om de 1,5 meter afstand ook buiten de loges te kunnen garanderen, werkt Jaarbeurs tijdens al zijn events met ‘Afstandhouders’. Dit zijn modern vormgegeven statafels op wielen waar je achter kunt staan wanneer je met iemand praat, je drankje of laptop op kunt zetten of mee kunt nemen wanneer je met iemand anders wil spreken. “In onze catering spelen de Afstandhouders ook een belangrijke rol. We bieden namelijk zoveel mogelijk producten per persoon aan, denk hierbij aan een bakje met drie borrelitems. Om te voorkomen dat gasten direct met elkaar in contact komen, zorgen we voor zoveel mogelijk verschillende uitgiftes. Dit voorkomt rijvorming en er is geen rondlopend personeel”, legt Pamela Blaauw van Jaarbeurs uit. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.