Discover the finest spaces
Delen

Upcoming eventhotspot Amsterdam Noord: de bucketlist van evenementenlocaties

Deze ‘nieuwe’ creatieve omgeving is dé upcoming evenementenhotspot van ons land. De NDSM Werf met haar enorme  loodsen, haar iconische kraan en bijzondere nieuwbouwprojecten, evenementenlocatie de Kromhouthal in de oude Storkfabriek  en de nieuwe evenementen- en jachthaven Amsterdam Marina op slechts een korte -met het pondje over het IJ-  afstand van het Centraal Station. Bijzondere, karakteristieke en industriële locaties worden massaal gedoopt tot evenementenlocaties. De Bucketlist Venues van Amsterdam Noord:

01. De Lasloods: de ‘kathedraal’ van de NDSM
Met zijn 110 meter lengte, 55 meter breedte en 22 meter hoogte en immense blauwe deuren, is de Lasloods de eyecatcher van NDSM. Dankzij de gunstige ligging op een prominente plek in het hart van NDSM, heeft de Lasloods een fantastische zichtlocatie. De footprint is ca. 6.500 vierkante meter  groot (vrij van obstakels). De originele constructie, de schil en de oude karakteristieke details worden behouden, zodat het karakter van dit Rijksmonument bewaard blijft. Aan de Lasloods bevindt zich het kopgebouw. Dit is een gebouw met een footprint van 8 meter bij 23 meter en een hoogte van ca. 11 meter. De Lasloods is beschikbaar voor tijdelijke verhuu, zoals beurzen, markten, voorstellingen, tentoonstellingen, festivals, modeshows, presentaties, concerten en dancefeesten.

A crane that will be fully restored and converted into a small and exclusive hotel and meeting venue

02. High end experience: The NDSM Faralda Crane Hotel
De NDSM kraan 13 wordt omgebouwd tot een exclusief design hotel. De kraan staat midden op het NDSM festivalterrein in Amsterdam. De staat van de kraan is echter zeer slecht. Om te voorkomen dat hij omwaait wordt de kraan volledig gerestaureerd en omgebouwd tot een klein, zeer exclusief hotel, Faralda Kraanhotel. In de kraan komen volgens de plannen drie luxe suites, elk met een oppervlakte van 35 m². In het portaal van de kraan komt een kleine horecagelegenheid die gebruikt kan worden voor vergaderingen, feesten en partijen. In samenwerking met Dutchview faciliteert Faralda film, TV, muziek, media & festival events in een kleine professionele TV studio van 60 vierkante meter. De studio kijkt uit over het NDSM festival terrein en het IJ en is geschikt voor zowel televisieopnamen als vergaderingen. De studio kan opgeleverd worden als ‘Black Box’ maar biedt ook de mogelijkheid om een event te laten plaatsvinden in het decor van een (bekende) talk- of entertainmentshow.

03. De ‘evenementenhaven’ Amsterdam Marina
De NDSM en boten, het zijn bijna synoniemen van elkaar. Vroeger werden grootse schepen hier gebouwd, nu heeft de pleziervaart de hogere hand. Amsterdam Marina is de eerste grote jachthaven van Amsterdam, aan de zonnige kan van het IJ. De HISWA heeft hier deze zomer haar hoofdkantoor gevestigd en kan haar internationale karakter verder benadrukken door nu dichtbij haar tentoonstellingen gehuisvest te zijn (HISWA in de RAI en HISWA te Water. Het markante pand is geheel boven het water gebouwd, inclusief een auto-oprit voor de kantoren. De kantoren van de HISWA liggen op de bovenste verdieping. Op de tussenverdieping vinden de bezoekers van de jachthaven faciliteiten als privé-badkamers en wasmachines. Op de begane grond huist het havenkantoor en Loetje. Dagelijks lopen honderden mensen over de boardwalk om in het restaurant of op het terras van dit populaire Amsterdamse restaurant plaats te nemen. Om het gebouw liggen 350 ligplaatsen voor de pleziervaart. Dit is exclusief de ligplaatsen rond Loetje, waar gasten kunnen aanmeren voor een borrel of etentje.

Floating on the water with impressive views over the city center

04. Eyecatcher aan het IJ: Undercurrent
Evenementenlocatie Undercurrent is een opvallend gebouw, drijvend op het IJ, met een indrukwekkend uitzicht op het centrum van Amsterdam. Dit voormalige IJburg informatiecentrum is omgetoverd tot een karakteristieke evenementenlocatie en ligt bij het creatieve NDSM terrein. Het pand bestaat uit twee verbonden delen en is met het ruime terras op het water een absolute blikvanger. De grootste ruimte heeft een hoge glazen gevel, wat het gebouw een open en licht karakter geeft.

05. De rauwe uitstraling van de Kromhouthal
Rauw, licht, groots, indrukwekkend, authentiek, industrieel, veelzijdig. Dit zijn enkele kenmerken van de Kromhouthal, de multifunctionele evenementen locatie aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Vroeger draaiden hier de fabrieksmotoren van STORK en Kromhout op volle toeren en waren de fabrieksarbeiders de baas. Deze rauwe uitstraling van de Kromhouthal is behouden gebleven.  Met een glazen plafond van 15 m hoog, de nog staande stalen constructies, hijskranen en een lengte van 140 meter weet de hal een unieke ‘look en feel’ te geven aan elk evenement. Klein of groot, modern of authentiek. Door de aanpasbare grootte en flexibiliteit van de ruimte is het geschikt voor zowel commerciële als culturele evenementen. Organisaties als Over het IJ festival, Sail, het Grachtenfestival, Ketel One en de Fotoacademie Amsterdam maakten reeds gebruik van de Kromhouthal. De locatie is niet ingericht, u kunt dus naar eigen wens invulling geven aan de uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om het buitenterrein bij uw evenement te betrekken of los te huren als locatie. Alles is mogelijk in de Kromhouthal.

A presentation or performance from a lifting platform of an old shipyard

06. De Noordstrook van de Scheepsbouwloods
Van de 6.000 vierkante meter die de Noordstrook omvat is momenteel 2.000 beschikbaar voor voorstellingen, tentoonstellingen en feesten. Een hefplateau van de oude scheepswerf is omgebouwd tot een podium, dat met een bovenloopkraan verplaatst kan worden. De sfeer van de Noordstrook doet denken aan een industriële kathedraal. In de enorme Scheepsbouwloods zijn er ook ateliers en een skatepark, die met een gebouw in een gebouw constructie in de loods zitten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.