Discover the finest spaces
Delen

Intieme lofts van Amsterdams hotel Zoku worden coronaproof mini-eventruimten

Hoe kun je een bedrijfsdiner, kerstevent, awardshow of congres organiseren wanneer dit straks weer mag, maar we nog wel aan de 1,5 meter regels vast zitten? Appartementenhotel Zoku in Amsterdam heeft allerlei creatieve coronaproof concepten voor events bedacht waarin hun 25 lofts een hoofdrol spelen. De lofts staan namelijk in verbinding met de Event Studio van Zoku waardoor er allerlei streamingsmogelijkheden zijn. Bovendien kan er live entertainment op veilige afstand vanuit de gang tussen de lofts geregeld worden. 

Het begon allemaal na een samenwerking met chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in het Rijksmuseum waarbij Zoku vijftig van haar lofts in minirestaurants transformeerde waar gasten konden genieten van een privé viergangendiner op Michelinsterniveau, live entertainment én een overnachting. Via een menu met QR codes waren korte video’s over de gerechten en bijpassende wijnen te zien en bovendien waren alle gasten met elkaar verbonden via een Zoom call waarin chef Bijdendijk een welkomstspeech hield. Aan het einde van de avond was er livemuziek op de gang waar de lofts aan grenzen en bleven de gasten overnachten. Dit event ‘Better Together’ was een succes en zette Niels de Wilde, commercieel directeur van Zoku, aan het denken: “We merken dat er een sterk groeiende behoefte is aan evenementen om unieke ontmoetingen te creëren, mits dit veilig kan. Onze lofts zijn hier juist heel erg geschikt voor.”

Zoku

De 25 lofts van appartementenhotel Zoku zijn kleine appartementen waarin het bed is weggewerkt waardoor de ruimte goed bruikbaar is als mini-eventruimte. Daarnaast is er een Event Studio op de bovenste verdieping, 7 break-out ruimten en een privé terras. Al deze ruimten zijn op allerlei manieren te combineren voor meetings en events zodat er altijd genoeg afstand gehouden kan worden en er niet teveel mensen in één ruimte aanwezig zijn. Je kunt bijvoorbeeld één verdieping met 25 lofts en de loftgangen gebruiken voor je event en bijvoorbeeld een presentatie streamen vanuit de Event Studio.

Zoku heeft alvast een paar concepten voor events uitgewerkt. Een privé diner voor twee per kamer bijvoorbeeld waarbij je per gang uitleg krijgt via QR codes op de kamer. Leuk als veilig bedrijfsevent met live entertainment op de gang. Of een netwerkbijeenkomst vanuit de lofts waarbij de deelnemers met elkaar kunnen brainstormen en overleggen via een live verbinding. Verder is er een kerstevent uitgedacht waarbij de hele verdieping inclusief lofts in kerstsfeer is ingericht, er een kerstspeech kan worden gegeven via de live verbinding en de gasten allemaal een kerstdiner krijgen in hun loft. Hans Meyer, één van de medeoprichters van Zoku: “Bij Zoku kijken we graag naar welke bijzondere ervaringen we kunnen creëren terwijl we aan alle RIVM richtlijnen voldoen. Deze crisis heeft ons veel creativiteit gebracht en het is fantastisch om te zien welke unieke maar ook veilige evenementen er wél georganiseerd kunnen worden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.