Discover the finest spaces
Delen

Interessant marktonderzoek: ABN AMRO onderzoekt behoeften eventbezoeker

Dat de bezoeker van zakelijke evenementen steeds mondiger wordt, dat is al langer bekend. De organisator van events weet als geen ander dat je bezoekers niet zomaar in een zaaltje kan plaatsen om ze te laten luisteren naar jouw programma. Maar wat wil de bezoeker wél? ABN AMRO deed onderzoek naar de ergernissen en wensen van bezoekers van zakelijke evenementen.

Gastbeleving is al jaren een belangrijk onderwerp in de evenementenbranche. Niet alleen tijdens het event, maar ook daarvoor en daarna moet de bezoeker betrokken en getriggerd worden. Om de bezoeker te blijven binden, is het steeds belangrijker om Experience Design toe te passen, zo stelt ABN AMRO in haar rapport: “Het draait om het zodanig inrichten van een evenement dat de bezoekersbeleving optimaal is; in elk detail, ruim voor de start van het evenement.” Maar: “Dat vereist diepgaande kennis over de doelgroep en stelt organisatoren voor dilemma’s.” In het rapport wordt zowel aandacht besteed aan publieksfestivalgangers als aan zakelijke event bezoekers. Immers: “de zakelijke markt volgt met vertraging de consumentenmarkt en zakelijke evenementbezoekers stellen deels dezelfde eisen als festivalgangers.”

Bron: ABN AMRO | Panelwizard

Waarmee kan je de bezoeker voorafgaand aan het event warm maken?

Festivalgangers werd gevraagd welke mogelijkheden zij voorafgaand aan het event belangrijk vinden. Daaruit blijkt het belang van content voorafgaand aan het event en het tijd bekend maken van het programma. Zo wil ruim 80 procent zich voorafgaand op het event oriënteren. Bijna de helft van de festivalbezoekers bekijkt graag een promotievideo of andere (video)content over het festival en een kwart wil voor het festival een interview met een artiest of andere content kunnen lezen. Ook de bezoeker van zakelijke events wordt graag tijdig op de hoogte gebracht van het programma en wat er tijdens het event te doen is. Een gebrek aan informatie blijkt zelfs een van de grootste ergernissen: een op de drie bezoekers vindt het vervelend als er voorafgaand aan het event weinig informatie wordt verstrekt.

Wat zijn de grootste ergernissen?

De ergernis die het vaakst genoemd wordt door bezoekers van zakelijke evenementen is echter slechte akoestiek, waardoor sprekers én andere deelnemers slecht te verstaan zijn. De helft van de bezoekers noemt dat als bron van irritatie. Tweede vaak genoemde ergernis is een programma dat inhoudelijk niet interessant is voor de deelnemers. Dit zou een gevolg zijn van onze behoefte aan beleving: “om de inhoud te optimaliseren is het verstandig om het marketingdoel los durven laten en volledig uit te gaan van de bezoekersbeleving.”

Bron: ABN AMRO | Panelwizard

Wat vindt de bezoeker wel belangrijk?

De bezoekers werd ook gevraagd welke zaken een positieve bijdrage leveren aan de beleving van een event. Ook hier komt het verlangen naar meeslepende evenementen naar voren: het gebruik van storytelling wordt door 61% genoemd. Daarnaast vindt men het belangrijk om bij als bezoeker bij het event te worden betrokken: 58% geeft aan een behoefte te hebben aan interactie en de mogelijkheid om als deelnemers samen het evenement vorm te geven. Verder kun je de bezoeker prikkelen met populaire thema’s, zoals technologie en duurzaamheid. 53% vindt dat technologische toepassingen zoals VR een positieve bijdrage leveren; 42% zegt het te waarderen als er tijdens het event aandacht wordt besteed aan duurzaamheid.

Excentrieke, exclusieve en creatieve locaties

Het onderzoek verwijst ook naar de uitkomsten van het Locatieonderzoek van High Profile Locaties. De ontwikkelingen die daarin te zien zijn op locatiegebied passen volgens de onderzoeker van ABN AMRO binnen een algehele trend waarin bezoekersbeleving aan belang wint. “Zo is er steeds meer drang naar excentrieke, exclusieve en creatieve locaties en een informele of huiselijke sfeer. Daarbij nemen de mogelijkheden toe om op een sfeervolle locatie een evenement te organiseren, zoals in een museum. Veel eventmanagers geven de voorkeur aan industriële locaties, zoals de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, Landgoed Klarenbeek of DeFabrique in Utrecht.”

Bron: ABN AMRO

Lees hier het volledige rapport: ‘Hoe Experience Design de toon gaat zetten bij evenementen’

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.