Discover the finest spaces
Delen

Instock opent derde vestiging in Utrecht

Restaurantconcept Instock komt nog in 2016 naar Utrecht. De koks van de restaurantketen koken exclusief met ingrediënten die normaal weggegooid worden. Na het openen van vestigingen in Amsterdam en Den Haag is het tijd om voedselverspilling ook in Utrecht op de kaart te zetten. Het restaurant, met evenementenruimte, opent in een oude machinefabriek in de wijk Lombok.

Instock

[Foto: Hanna Hachula]

Instock is twee jaar geleden begonnen als pop-up restaurant op het Westergasterrein, waar ze voor het eerst reststromen van de Albert Heijn als ingrediënten gebruiken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een restaurantketen met locaties in drie grote steden en een foodtruck. De nieuwste van de drie locaties opent eind dit jaar aan de Vleutenseweg in Utrecht. De oude Jaffa machinefabriek is omgebouwd tot restaurant met een stockroom voor feesten, borrels, vergaderingen en private dining. De koks van Instock geven masterclasses waar je niet alleen lekker leert koken, maar ook leert conserveren.

Instock

[Foto: Ruben de Ruijter]

Oogst van de dag

Elke ochtend rijdt het personeel van Instock langs verschillende Albert Heijn supermarkten om misvormd groente of fruit, brood van een dag oud en overgebleven vlees en vis op te halen. Op basis van de oogst van de dag wordt het menu samengesteld – van ontbijt tot viergangendiner. Op deze manier heeft Instock in de afgelopen twee jaar al meer dan twee ton voedsel gered van de prullenbak.

In het weekend van 17 december wordt de vestiging in Utrecht gedurende twee dagen met live muziek, een kerstdiner en een foodquiz feestelijk geopend.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.