Discover the finest spaces
Delen

Inspirerende locatie: Het Nut in Beesd

Aan zee, in een bos, of juist midden in de stad: inspirerende vergaderlocaties zijn overal te vinden. GreaterVenues bezoekt voor u de meest bijzondere inspirerende locaties.  Dit keer brengen we een bezoek aan Het Nut.

Het Nut is een inspirerende vergaderlocatie met een stijlvol modern interieur in het Betuwedorp Beesd. Het gebouw diende ooit als bank en bewaarschool, en is nu ongeveer elf jaar beschikbaar als locatie voor evenementen. Eerst als kookstudio, later verschoof de focus naar zakelijke bijeenkomsten. Vier jaar geleden kwam het in handen van de huidige eigenaar, Petra van der Perk, die het pand vanuit haar ervaring als eventmanager op de markt bracht voor zakelijke events.

[box title=”Het Nut” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″ el_position=”last”]

  • Verschillende multifunctionele ruimtes
  • Open keuken ligt centraal in de locatie
  • Luxe en eigentijds, met een ongedwongen sfeer
  • Gevestigd in een 18e eeuws pand [/box]

Het gebouw uit eind 19e eeuw maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht. De sierlijke gevel ligt aan een klein pleintje, het oude schoolplein, en ligt verscholen tussen de naastgelegen gebouwen. Van buiten past het pand in het rijtje authentieke dorpse gebouwen aan de beklinkerde dorpsstraat. Eenmaal door de deur lopen we een compleet andere wereld binnen. Waar aan de buitenkant de dorpse rood-bruine bakstenen heersen, is de locatie van binnen licht en open – groter en hoger dan je zou vermoeden. ‘Industrieel modern’, omschrijft Petra het interieur. “De inrichting is strak met veel design elementen. De stalen trap en pilaren en de roestvrijstalen keuken geven de ruimte een industriële touch.”

Hart van de zaak

De begane grond is eigenlijk één open geheel, met glazen wanden onderverdeeld in drie ruimtes. Centraal staat de grote open keuken, waar je bij binnenkomst direct opafloopt . Het Nut belooft niet voor niets ‘bijeenkomsten met een bite‘. “De keuken is het hart van de zaak. Als je beneden zit te vergaderen, dan zie je hoe in de keuken de smoothie voor de pauze wordt gemaakt. Mensen lopen om de keukenblokken heen, terwijl de chefkok samen met de gastheer of gastvrouw de gerechten klaarmaken. Dat zorgt voor een huiselijke setting die de gasten fantastisch vinden.” Petra lacht: “Het gebeurt vaak dat mensen zelf hun bordjes komen terugbrengen naar de keuken.”

Oude bankkluis

Naast de keuken liggen twee ruimtes achter een ronde glazen wand, twee subruimtes in ieder een eigen stijl. De moderne ruimte ‘Oker’, genoemd naar de okerkleurige wand, met wit hoogglans interieur ligt het dichtst bij het keukenblok. Hier heb je het gevoel in de keuken te zitten. Tegen deze ruimte aan ligt ‘Bos’, de favoriete ruimte van Petra. Dit is een lichte en hoge ruimte met natuurlijke kleuren. Groene stoeltjes staan om een unieke houten ovalen tafel en een op maat getimmerde kast omlijst de oude bankkluis.

Aan de achterzijde van de keuken ligt op een verhoging de Opkamer. Een designbank gecombineerd met een vintagebank, een groot kleed, houten salontafel en designfauteuils geven deze ruimte een huiskamersfeer. Ideaal voor een pauzemoment of om in kleine kring bij te praten.

“Waar aan de buitenkant de dorpse rood-bruine bakstenen heersen, is de locatie van binnen licht en open – groter en hoger dan je zou vermoeden.”

Authentieke houten kap

Wie meer rust nodig heeft kan de metalen trap naar de zolder bestijgen. Op zolder zijn twee grote ruimtes voor plenaire bijeenkomsten tot 80 personen, die van elkaar worden gescheiden met een glazen wand. Ook hier is de uitstraling strak en modern, maar het plafond biedt een mooi contrast met de authentieke houten kap en stoere zolderbalken.

Het Nut combineert professionele gastvrijheid met de dorpse gemoedelijkheid van Beesd, in een eigentijds decor. Of je nou zelf culinair aan de slag gaat, of al vergaderend met een half oog de keuken in de gaten houdt, de omgeving prikkelt en activeert. Een echte inspirerende locatie!

Benieuwd naar meer inspirerende locaties? Kijk ook eens op Inspirerendelocaties.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.