Discover the finest spaces
Delen

Inspirerende locatie: Droomwereld in Amsterdam

Aan zee, in een bos, of juist midden in de stad: inspirerende vergaderlocaties zijn overal te vinden. GreaterVenues bezoekt voor u de meest bijzondere inspirerende locaties. Dit keer brengen we een bezoek aan Droomwereld in Amsterdam.

Sprookjesachtig

Aan de Bloemgracht in het hart van de Amsterdamse Jordaan zit het atelier van driedimensionaal illustrator Lucas van Doorn. Van Doorn maakte sprookjesachtige driedimensionale modellen voor film, reclame en fotoshoots. In het atelier komt zijn ‘droomwereld’ tot leven.

“Van Doorn maakte sprookjesachtige driedimensionale modellen voor film, reclame en fotoshoots. In het atelier komt zijn ‘droomwereld’ tot leven.”

“Ik vind het leuk om hier een wereld te scheppen die niet bestaat”,  legt Van Doorn uit als we binnenstappen in zijn locatie. Achter de grote deuren van de Bloemgracht schuilt een verborgen pareltje. Het atelier loopt ver door naar achteren, via een met glazen plafond overdekte werkplaats naar het achterste gedeelte. Overal waar je kijkt is iets te zien. Om de enorme olifantenkop in de eerste kamer kun je moeilijk heen, maar ook op subtieler niveau is van alles te beleven. Telkens vind je wel een doorkijkje waarachter iets je blik trekt.

Ornamenten

De gehele ruimte is afgewerkt met geschaafd hout, zodat alles bij elkaar past. “Het lijkt alsof het heel oud is, heel authentiek. Toeristen die hier binnenkomen zeggen weleens: ‘wat mooi dat alles nog in de originele staat is’. De eerste ruimte bestaat pas sinds de jaren ’30, de rest is nog veel later aangebouwd. Ik vul het langzaam aan met nieuwe decoraties en ornamenten.” Het portfolio van de beeldend kunstenaar is op verschillende plekken door de ruimte verwerkt. Zoals de olifantenkop die hij maakte voor een reclame van de Volkswagen Touran, en die nu omlijst in een kastje boven tafel hangt.

Zelf aan de slag

In het atelier zijn verschillende zithoeken gecreëerd. In de eerste ruimte staat een lange houten tafel, naast een rijk afgewerkte houten keuken. In het middelste gedeelte staan de werkbanken van Van Doorn, maar de ruimte is ook geschikt voor wie zelf tussen het vergaderen door met de handen aan de slag wil. Achterin, in de derde ruimte, zijn enkele zithoekjes gecreëerd.

Langzaam wint ook het zakelijke gedeelte terrein. Zo staat er te midden van de houten kasten een flipover. “Ik vind hem zó lelijk. Het is wel bruikbaar, maar super ongezellig.” In stijl met de rest van de locatie wordt hij omgebouwd tot iets moois. “Koperen krulletjes over het witte plastic, een grote loep die je voor het papier kan buigen – alsof je daardoor gaat lezen. Als je iets hebt wat je lelijk vindt, dan zorg je er voor dat je het leuker gaat vinden.”

“Mensen vinden het heerlijk om ergens te zitten waar de omgeving heel erg afwijkt van de normale wereld, iets wat totaal niet lijkt op kantoor.”

Tot voor kort was de ruimte besloten, zijn eigen atelier. Maar Van Doorn merkte dat er veel belangstelling voor de locatie was. En gelukkig maar, want wat is het een ongelooflijk bijzondere locatie. “Mensen vinden het prettig om hier te zitten”, beaamt Van Doorn. “Het is een fijne omgeving op een mooie plek. Ze vinden het heerlijk om ergens te zitten wat heel erg afwijkt van de normale wereld, iets wat totaal niet lijkt op kantoor.”

Benieuwd naar meer inspirerende locaties? Kijk ook eens op Inspirerendelocaties.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.