Discover the finest spaces
Delen

InnovationLAB op Horecava: ‘Hospitality-functies schuiven in elkaar’

Het InnovationLAB op de Horecava laat dit jaar zien dat het begrip ‘beleving’ steeds belangrijker wordt in de branche. Het lab is deze editie gespitst op hoogwaardige kwaliteit en beleving in de food en hospitalitybranche. Wij spraken met Puck Wilbers van HTC advies, die in samenwerking met de RAI het InnovationLAB realiseren.

15966843_1352935991446591_543803074_o

“De consument verwacht de komende jaren net dat stapje extra. Denk aan toenemende interesse voor duurzaamheid en bijvoorbeeld de ‘culinaire upgrade van de menuklassieker’. Waar een exclusieve twist wordt gegeven aan onze favoriete gerechten, bijvoorbeeld de tosti.”

Het InnovationLAB is opgesplitst in vier verschillende ‘werelden’ binnen de hospitalitybranche: On The Move, Facilitair, Leisure en Retail & Blurring. Elke dag wordt een ander facet van de branche uitgelicht.

Horecava

On the move

Tijdens de eerste dag van de Horecava ligt de nadruk op bedrijven waar de hele dag reizende mensen in- en uit lopen. Dit zijn de locaties die de consument snel en makkelijk van eten kunnen voorzien. In dit onderdeel van de hospitality wordt meer luxe verwacht in de komende jaren. “Waar het vroeger een laffe kop koffie of een broodje bal was, zoeken mensen nu goede koffie en verse broodjes.”

Facilitair

Op dinsdag ligt de focus op de facilitaire kant. In kantooromgevingen en de zorg wordt gastvrijheid steeds belangrijker. Een verblijf hier moet zo comfortabel zijn als thuis. Puck licht toe: “Van koffie drinken wordt steeds meer een beleving gemaakt. Er worden plekken gemaakt waar de bezoeker echt kan genieten van een goede bak koffie.”

Leisure

De leisure markt loopt voorop op het gebied van food en gastvrijheid. Keuze, kwaliteit en beleving zijn hier de basisvoorwaarden. “In deze markt verwachten mensen net dat stapje extra. Doormiddel van Big Data wordt nog meer ingespeeld op jou als persoon, wat een unieke ervaring biedt. Deze beleving wordt weer versterkt door apps en sociale media.”

Retail en blurring

In de retail is ook steeds meer oog voor gastvrijheid. Hier wordt de laatste dag aandacht aan besteed. Verschillende concepten schuiven in elkaar en de consument verwacht steeds meer gezond en vers eten en drinken. “We zien steeds meer verschillende functies in elkaar schuiven. Bijvoorbeeld een barman die keukenwerkzaamheden overneemt door kaas aan de bar te snijden. Consumenten kopen dit sneller door het zien van het product aan de bar en de efficiëntie neemt toe.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.