Discover the finest spaces
Delen

In beeld: Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Hilton Hotels & Resorts, dat als pionier in 1959 het eerste luchthavenhotel opende ter wereld, opent vandaag het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol en presenteert daarmee een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel vervangt het oorspronkelijke Hilton Schiphol dat van 1973 dateert.

Schiphol Real Estate_┬®Hufton+Crow_021

Het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau Mecanoo creëerde in samenwerking met de Britse interieurontwerpers The Gallery HBA het iconische kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en indrukwekkend 42-meter hoog atrium met glazen dak. Nederlandse designinvloeden zijn herkenbaar aanwezig in de openbare ruimtes en in de hotelkamers. De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een opvallende serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Zo biedt elke hotelkamer iets authentieks en couleur locale.

Openbare ruimtes

In de open ruimte van het atrium is Hiltons nieuwe lobbyconcept van multifunctionele ‘eilanden’ zichtbaar, met onder meer receptiegedeelte, lounge en bar. Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt over het grootste Conference Centre op de  luchthaven. Met 23 in omvang variërende en flexibel in te delen vergaderruimten, een balzaal met een capaciteit van 640 personen en state-of-the-art audiovisuele voorzieningen is het de perfecte locatie voor evenementen en bijeenkomsten van elke gewenste omvang.

Schiphol Real Estate_┬®Hufton+Crow_029

Hotelkamers

Het hotel telt 433 kamers, inclusief 12 suites met een aparte woonkamer, grote badkamer en uitgebreide werkruimte en 96 Executive kamers, die gasten toegang geven tot de Executive Lounge.

Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide is trots op het nieuwe gebouw: “De pioniersgeest leeft voort in dit nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat model staat voor een nieuwe generatie luchthavenhotels. Het is een geweldig dynamische en inspirerende omgeving; het hotel ademt beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken. Dat free thinking in action zullen onze gasten en bezoekers ervaren dankzij het  visionaire ontwerp en interieur, de wereld aan smaken op het gebied van eten en drinken, de service en voorzieningen en het gedreven medewerkersteam dat is geprikkeld om verwachtingen te overtreffen.”

Schiphol Real Estate_┬®Hufton+Crow_006

Eten en drinken

Het Nederlands erfgoed vormde ook de inspiratie voor het aanbod aan dranken en gerechten. In Axis Lobby & Cocktail bar, een van de eilanden in het atrium, kunnen gasten – al sterren tellend door het glazen dak –  kiezen uit een groot aanbod van gins en jenevers. Bowery Restaurant heeft drie open keukens en biedt authentieke grill gerechten en Aziatische  specialiteiten, bereid van pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining tot ca. 20 personen en kan gebruikt worden voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden.

Simon Vincent, executive vice president en president, Europe, Middle East en Africa, Hilton Worldwide: “Hilton Worldwide heeft op dit moment meer dan 38 hotels op Europese luchthavens en nog meer op cruciale vervoersknooppunten over de gehele wereld. Alleen al vorig jaar bezochten meer dan 55 miljoen passagiers Amsterdam Airport Schiphol, dus we vinden het fantastisch onze gasten deze bijzondere accommodatie, de spa en vergaderfaciliteiten met oog voor klasse en design te kunnen bieden en daarnaast een wereld aan smaken op Food & Beverage-gebied. Dat zorgt ervoor dat dit nieuwe hotel de eerste keus wordt voor zakenreizigers en vakantiegangers.”

Schiphol Real Estate_┬®Hufton+Crow_027

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.