Discover the finest spaces
Delen

Immens attractiepark en evenementenlocatie HollandWorld gepland voor 2023

This post is also available in: English (Engels)

Als alles goed gaat is Nederland vanaf 2023 een wel hele bijzondere attractie rijker: HollandWorld. Een ambitieus project dat bestaat uit vijf themaparken, verschillende winkels en horecagelegenheden, en maar liefst 4000 hotelkamers. In de plannen voor het attractiepark, dat de toeristendruk op Amsterdam moet verlichten, is veel aandacht besteed aan evenementen. Aansluitend aan het attractiepark wordt HollandWorld een gloednieuw platform voor zakelijke bijeenkomsten en exhibities, aansluitend op de economische thema’s van het park.  

Het attractiepark moet verrijzen in de polder bij Hoofddorp en Nieuw-Vennep, waar een stuk grond van 65 hectare is gereserveerd. Een ideale locatie voor internationale bezoekers, ook voor meetings en events. Hans van Driem, één van de initiatiefnemers, vertelt: “Wat betreft de zakelijke markt ligt onze prioriteit bij feesten en partijen. Dit kunnen kleinschalige bedrijfsfeesten en diners zijn, maar ook grote feesten met een maximum van 20.000 man. Daarnaast ligt de focus bij de corporatie meeting markt. HollandWorld richt zich hier op de economische sector, met in het bijzonder de sectoren die aansluiten op de thema’s van het park. Hieronder vallen de bedrijven die zich richten op water, bloemen, de gamingsector en Dutch design. Hoewel de vergaderruimten en conferentiezalen op een herkenbare manier worden ingedeeld, sluit de decoratie aan op de verschillende thema’s in het park.” Meerdaagse events in HollandWorld zijn ook geen probleem. In totaal komen er 14 hotels met maar liefst 4000 hotelkamers in het park. 

HollandWorld

HollandWorld attractiepark

Het attractiepark boort ook de familiemarkt aan met het faciliteren van bruiloften, jubileums en dergelijke familiefeesten. Speciaal voor trouwerijen komt in het park een kerk, met bijbehorende pakketten voor overnachtingen en feesten. Ook hier wordt de blik gericht op de internationale markt. “Met de kerk willen wij buitenlandse stellen verleiden om in het park te trouwen. We kijken vooral naar de Chinese markt en hebben daarvoor een speciaal Chinees hotel in gedachten. Ook voor de Indiase markt komt een apart hotel.” 

HollandWorld wordt een zogenaamd ‘non-gated’ park, wat betekent dat er geen kosten verbonden zijn aan het bezoek zelf. De winst zal gegenereerd worden door de attracties, winkels en de horeca die gepland zijn voor het park. In het attractiepark komen 20 attracties, elk gericht op een kenmerk uit de Nederlandse cultuur. De attracties worden in verschillende ‘werelden’ ingedeeld en zijn gericht om de bezoekers wat mee te geven over de Hollandse cultuur. Er komen vijf themawerelden in het park: HollandFlowerWorld, HollandHistoryWorld, HollandWinterWorld, HollandWaterWorld en HollandShow&FunCity.

HollandWorld

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.