Discover the finest spaces
Delen

IDEA Onderzoek: meer evenementen en hogere budgetten in 2019

Het gaat goed met de evenementenbranche! Het aantal evenementen dat dit jaar georganiseerd werd, is namelijk toegenomen en de budgetten zijn gestegen. Dat blijkt uit het Opdrachtgeversonderzoek dat branchevereniging IDEA elk jaar houdt onder de opdrachtgevers van communicatie- en eventbureaus. Ook het Locatieonderzoek van 2018-2019 van High Profile Locaties ondersteunt deze cijfers. 

Dertig procent van de opdrachtgevers die IDEA interviewde zegt in 2019 meer evenementen georganiseerd te hebben. Voor vijftig procent van hen is het aantal georganiseerde events gelijk gebleven. In het Locatieonderzoek van High Profile Locaties werd juist de verwachtingen voor 2019 onderzocht. Hier blijkt dat opdrachtgevers die bij bedrijven werken dit jaar drie procent meer interne en externe evenementen verwachten te organiseren in vergelijking met 2018. Opdrachtgevers die bij evenementenbureaus werken verwachten dit jaar zelfs zestien procent meer externe events te organiseren. Wat interne events betreft, verwachten ze dat die in 2019 gelijk blijven. De verwachtingen komen tot nu toe dus overeen met de resultaten.

Het aantal events en de budgetten hiervoor zijn toegenomen, blijkt uit de grafiek. Beeld: IDEA

Budget

Opdrachtgevers blijken ook meer geld over te hebben voor de organisatie en marketing van events. Drieëndertig procent van de geïnterviewde opdrachtgevers van IDEA zegt namelijk dit jaar meer te hebben besteed. Bij 50 procent van de opdrachtgevers is het budget van 2019 tot nu toe gelijk gebleven. Dat er wellicht iets meer uitgegeven zou kunnen zijn dan verwacht, kan geïnterpreteerd worden uit het Locatieonderzoek van High Profile Locaties. Eénentwintig procent van de opdrachtgevers verwachtte namelijk dat het budget voor 2019 zou stijgen en maar liefst 74 procent dat het gelijk zou blijven. Uit beide onderzoeken kan sowieso geconcludeerd worden dat er niet beknibbeld wordt op het budget.

Het grootste deel (46 procent) van de evenementen die georganiseerd worden zijn vergaderingen, brainstorm sessies, trainingen en workshops, aldus het Locatieonderzoek. Eénentwintig procent van het totale aantal events zijn beurzen, 19 procent congressen, seminars en conferenties en 14 procent van alle events zijn feesten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.