Discover the finest spaces
Delen

Iconisch postkantoor wordt vijfsterrenhotel: Ven Rotterdam

Originele kwaliteiten van gebouw vormen de basis ‘voor een nieuwe stijl van leven’

Het voormalige postkantoor van Rotterdam krijgt nieuw leven ingeblazen als 5-sterrenhotel, onder de naam Ven Rotterdam. Omnam Investment Group kocht het monumentale pand om daarin een nieuwe locatie van Ven onder te brengen. De kosten voor de investering zullen naar verwachting ruim €100 miljoen bedragen.

Post Rotterdam beslaat 25.000 m2 en is een van de weinig overgebleven historische panden in het hart van de Maasstad. Het gebouw heeft een fameuze imposante entree van 22,5 meter hoog en bevindt zich aan de Coolsingel, naast het belangrijkste winkelgebied en het Rotterdam World Trade Centre.

Post Rotterdam

[Foto: Interne hal van het voormalige postkantoor Rotterdam]

Ambitieus concept

De iconische locatie krijgt na vijf jaar leegstand nieuw leven ingeblazen, in een ambitieus concept voor een gemengde bestemming, zo laat CEO David Zisser van Omnam Investment Group weten. “Post Rotterdam biedt ons de mogelijkheid om het zeer succesvolle Ven-concept uit te breiden en een centrale locatie in de stad nieuw leven in te blazen, waarbij het ontwerp en de karakteristieke elementen van dit prachtige historische pand op een respectvolle manier zullen worden versterkt.”

Zisser laat weten dat binnenkort een ‘befaamde architect van wereldformaat’ wordt aangesteld om de renovatie te leiden. “Na de renovatie zal de voormalige grandeur van het gebouw in ere zijn hersteld, zodat het publiek weer de elegantie van dit historische monument kan beleven, in de vorm van een bruisend Ven Rotterdam.” In de nieuwe functie worden de originele kwaliteiten van het gebouw worden versterkt en de basis gaan vormen ‘voor een nieuwe stijl van leven’. Het zal onderdak bieden aan een high-end wooncomplex, een uniek 5-sterrenhotel, winkels en een fitnesscentrum.

Ven Amsterdam

Ven Amsterdam

 

[Afbeelding: Plan voor Ven Amsterdam]

Ven Amsterdam

De expertise van Omnam Investment Group ligt op het gebied van grootschalige vastgoedontwikkelingen, zoals hotels, aparthotels, woon- en entertainmentprojecten en het transformeren van gebouwen in unieke bestemmingen. De groep heeft veel ervaring op het gebied van herontwikkelen van monumentale panden. Momenteel is de vastgoedgroep ook bezig met de ontwikkeling van Ven Amsterdam, in het oude KPN-gebouw bij Sloterdijk. Het grootste leegstaande gebouw in Amsterdam-West wordt nu ingrijpend herontwikkeld tot een zaken- en entertainmentcomplex, een 24/7-locatie van 45.000 m2, waar de hele dag wat te doen is. Dat complex zal begin 2017 haar deuren openen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.