Discover the finest spaces
Delen

Huis van de Passer in Leiden fris en licht na verbouwing

Met haar groene muren, donkere vloerbedekking en systeemplafond was de Tuinzaal van het Huis van de Passer in Leiden wel aan een opknapbeurt toe. Inmiddels herken je de ruimte niet meer terug. Het is een lichte zaal geworden met een moderne inrichting en een prachtig plafond wat aan een kerk doet denken. Ook de rest van de begane grond in het historische pand is compleet gerenoveerd. 

Het Huis van de Passer heeft een lange en bijzondere geschiedenis. Het ontstond toen de Leidse vrijmetselaarsloge La Vertu twee panden aan de Steenschuur kocht en zich er vestigde. Vanaf dat moment is het gebouw altijd in het bezit van de vrijmetselarij gebleven. Inmiddels is Stichting Leids Maçonniek Centrum de eigenaar en zij verhuurt de verschillende zalen regelmatig aan vrijmetselaarsorganisaties. Daarnaast kunnen ook andere bedrijven en particulieren de ruimten huren. Om de begane grond van het gebouw weer even een boost te geven, werd sinds begin dit jaar flink gerenoveerd. 

Huis van de Passer

De verbouwing van het historische Huis van de Passer heeft vijf maanden geduurd en werd in juni helemaal afgerond. Het resultaat van met name de Tuinzaal mag er wezen! De zaal heeft nu een moderne bar, een prachtige houten vloer en als pronkstuk een gewelfd plafond met pilaren. Verder zijn de trap, de toiletten en de keuken op de begane grond ook gerenoveerd. “Alles is nu aangepast naar de maatstaven van 2020”, vertelt Arjen Pels Rijcken van de Stichting Leids Maçonniek Centrum.

Naast de Tuinzaal zijn er nog twee zalen te huur bij het Huis van de Passer. Zo is er de Blauwe Kamer op de eerste verdieping die geschikt is voor vergaderingen of cursussen. Er kunnen maximaal 40 personen terecht. Bijzonder is de Sterrenzaal met haar gewelfd plafond met sterrenhemel. Hier kunnen ongeveer 50 mensen terecht voor vergaderingen, presentaties of workshops bijvoorbeeld.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.