Discover the finest spaces
Delen

Hotels van Oranje bereiken akkoord over nieuwbouw Noordwijk

Er is een akkoord bereikt over de nieuwbouwplannen van De Hotels van Oranje in Noordwijk. Het hotel wil met de nieuwbouw zo’n 25.000 extra vierkante meters realiseren. Met het plan voor uitbreiding van de hotel- en congresfaciliteiten en de nieuwbouw van circa 100 appartementen en penthouses, is een investering van meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

In de nieuwbouwplannen betrekt Hotels van Oranje het Beach Hotel en de tussengelegen restaurants bij het complex. Bovenop de bestaande gebouwen komen enkele extra verdiepingen en penthouses, waarmee zo’n 100 hotelkamers en appartementen worden gerealiseerd. Verder komt er een ondergrondse parkeergarage met daar bovenop een mooie tuin en tussen twee van de gebouwen wordt een overdekte binnentuin aangelegd. Door de nieuwbouwplannen wordt de huidige congresruimte met 1500 vierkante meter vergroot.

EGM007_3a---van-egmond-totaal-architectuur---hotels-van-Oranje_04-1

Internationale congresplaats

De eigenaren van de hotels, Bram Mol en Charles de Boer, zijn verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is en de economie van Noordwijk hiermee wordt versterkt. Bram Mol: “De nieuwbouwplannen bieden Noordwijk een uitgelezen kans om zich ook in de toekomst als internationale congresplaats te blijven manifesteren. Bovendien zijn de investeringen goed voor de werkgelegenheid, wordt de lokale economie gestimuleerd en krijgt de Noordwijkse boulevard een geweldige stimulans met een levendige plint.”

EGM007_3a---van-egmond-totaal-architectuur---hotels-van-Oranje_01

Dynamiek aan de boulevard

De instemming van de gemeenteraad met de nieuwbouwplannen leiden volgens de Hotels van Oranje onherroepelijk tot versterking van Noordwijk als internationale badplaats. “Na vijf jaar van plannen maken, overleg, dialoog en vertraging kunnen we nu eindelijk aan de slag. Dat is goed voor de Hotels van Oranje en het is goed voor de dynamiek in Noordwijk en aan de boulevard. Want de gemeente en de inwoners profiteren van deze duurzame investeringen die de internationale positie van de badplaats versterken,” aldus Mol.

EGM007_3a---van-egmond-totaal-architectuur---hotels-van-Oranje_00

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.