Discover the finest spaces
Delen

Hotel Casa Amsterdam is 60 jaar

Hotel Casa Amsterdam werd eind jaren ’50 opgericht met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa studenten al 60 jaar lang voorzien van betaalbare huisvesting.

Vier ambitieuze studenten, 100 gulden en een tekort aan studentenhuisvesting; daarmee begint het verhaal van Casa. Gabbe Scheltema, Frits Bolkestein, Ruud Klokgieters en Nol van Zuiden richtten in 18 april 1957 de Stichting Casa Academica op. Inmiddels is Casa al 60 jaar een thuis voor internationale hotelgasten en studenten.

60 jaar groei

In de loop der jaren is Casa meegegroeid met het sterk toenemende toerisme. Vandaag heeft het hotel 518 hotelkamers en 13 vergaderzalen. Van oktober tot en met mei van elk jaar worden 359 kamers door studenten bewoond, de andere 159 kamers worden permanent ingezet als hotelkamers.

In 2014 opende het restaurant East57 in het hotel, een combinatie van een koffiebar, Deli, restaurant en een wijnbar. In de lente van 2016 opende NEST op de 8e verdieping van het hotel. Dit is een dakterras waar gasten de hele dag terecht kunnen voor hapjes en drankjes. Alles op het menu wordt bereidt met groenten en kruiden uit eigen tuin, die tevens ook op het dak is te vinden.

Naamsverandering

Hotel Casa Amsterdam stond tot eind vorig jaar bekent als Casa 400. Het studentenhotel heeft zich naast de nieuwe naam een geheel nieuwe huisstijl aangemeten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.