Discover the finest spaces
Delen

Hotel Arena voltooit eerste stap in uniek project

De Sint Elisabeth Kapel van Hotel Arena heropent deze week haar deuren na een grondige restauratie. Hiermee is de eerste stap voltooid van een uniek verbouwingsproject bij Hotel Arena, dat de komende maanden zijn hoogtepunt nadert.

Paul Hermanides heeft met zijn bedrijf Amsterdam Village Company in de afgelopen periode afstand gedaan van een rijk portfolio van horeca-exploitaties en -bedrijven. Dit zodat hij zich volledig kan richten op de locatie waar hij zijn horecagroep ooit mee begon: Hotel Arena. Die locatie ondergaat de komende tijd een indrukwekkende metamorfose.

[button colour=”accent” type=”squarearrow” size=”large” link=”http://www.greatervenues.com/nieuws/know-how/locatiehouder-laat-van-zich-horen/paul-hermanides-hotel-arena-dit-wordt-de-kroon-op-ons-werk/” target=”_self]Lees hier het volledige interview met Paul Hermanides over dit bijzondere plan[/button]

[Impressie: Team V Architectuur]

Congressen, presentaties en vergaderingen

De eerste stap binnen het bouwproces is de conservering en het herstel van de oude Sint Elisabeth Kapel aan de binnenkant, die afgelopen week is voltooid. De meest opvallende werkzaamheden aan de Kapel waren de restauratie en het weer zichtbaar maken van de originele gebrandschilderde glas-in-loodramen. Dat zorgt voor een bijzondere lichtinval. De Kapel leent zich hierdoor overdag uitstekend voor congressen, presentaties en vergaderingen.

De volgende grote ingreep is de verlegging van de entree. Na de verbouwing ligt Hotel ArenA met de toegangspoort direct aan het Oosterpark. Aan de parkzijde van het complex wordt een groot café-restaurant gebouwd, een vleugel met bijzondere vergaderzalen en er komt een groot terras met fraai uitzicht op het park. Hermanides verwacht dat de verbouwing deze zomer klaar is en dat Hotel Arena dan definitief haar gezicht naar het Oosterpark zal keren.

Hotel Arena Oosterpark

[Impressie: Team V Architectuur]

Ziel

De Kapel zal niet langer meer fungeren als ‘Club Arena’ of het zo geheten ‘ToNight’. Een vrijdagmiddagborrel of feestavond staan zeker nog in het vooruitzicht, maar zal worden aangevuld met culturele ‘rand’ programmering. De afgelopen jaren is volgens Hermanides de kapel teveel een verhuurcentrum geworden: ‘Je wilt hier een evenement organiseren? Hier heb je de sleutel’. In plaats daarvan wil Hermanides terug naar de inhoud, om zo de ‘ziel’ terug te brengen in de locatie. De Kapel zal met haar restauratie en restyling het eerste onderdeel zijn van een nieuw inspirerend bolwerk van vele activiteiten en evenementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.