Discover the finest spaces
Delen

Hospitality Masters blaast nieuw leven in het Schielandshuis Rotterdam

Het horecagedeelte in het historische Schielandshuis in Rotterdam heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. Hospitality Masters, dat onder andere verantwoordelijk is voor de exploitatie van Paviljoen de Witte en de Remise in Den Haag, blaast nieuw leven in Brasserie Schielandshuis dat in september vorig jaar failliet werd verklaard. Het Schielandshuis is een sfeervolle en kleurrijke locatie waar je hopelijk snel weer terecht kunt voor vergaderingen, presentaties, walking dinners, bedrijfsfeesten en andere soorten evenementen. Tot die tijd heeft het nieuwe restaurant een afhaal- en bezorgservice. 

“We waren al een tijdje op zoek naar een mooie historische evenementenlocatie. Deze locatie kwam op ons pad en heeft ook een restaurant. Dat we nu ook overdag open zijn, is nieuw voor ons, maar het past perfect bij ons concept” vertelt Rita Williams van Restaurant het Schielandshuis. In het monumentale pand zitten verder verschillende kantoren en Rotterdam Tourist Information. Het gebouw uit 1662 kent een interessante geschiedenis. Het was ruim tweehonderd jaar de plek waar Hoogheemraadschap Schieland vergaderde, dineerde en overnachtte. Onder andere Napoleon met zijn vrouw Marie Louise en Alexander de Grote brachten in die tijd een bezoek aan het gebouw. Van 1849 tot 1938 zat museum Boymans in het pand en ook na de Tweede Wereldoorlog was het gebouw een kunstcentrum dat later Museum Rotterdam ging heten. Na zes jaar leegstand werd het Schielandshuis in 2017 heropend als kantorencomplex, evenementenlocatie en restaurant.  

Restaurant het Schielandshuis

Bij Restaurant het Schielandshuis zijn verschillende mogelijkheden voor vergaderingen en events. Zo kun je, als dat weer toegestaan is, in het moderne en kleurrijke restaurant zelf terecht voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest tot zo’n tweehonderd personen. Daarnaast is er de Kralingen zaal voor presentaties, lezingen of andere soorten evenementen tot maximaal honderd personen. Verder zijn er verschillende Stijlkamers met een klassieke inrichting, prachtige plafonds vol schilderingen en kroonluchters. Hier kunnen maximaal veertig mensen terecht voor diners of vergaderingen. Het restaurant kan natuurlijk zorgen voor een lunch, buffet, walking dinner of borrelhapjes tijdens je event. Ook de inrichting kan voor je geregeld worden. “Hiervoor werken we samen met een aantal leveranciers met wie we goede relaties hebben opgebouwd.”

Ongeveer tegelijk met de opening van Restaurant het Schielandshuis, sloot een andere Rotterdamse locatie van Hospitality Masters: The Hospitality Club. Rita: “Het contract liep af en er is tevens een nieuwe bestemmingsplan voor het terrein. Dit was een goed moment voor ons om de deuren te sluiten en op een nieuwe locatie verder te gaan met waar we goed in zijn: gastvrijheid.” 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.