Discover the finest spaces
Delen

Hoogste punt bereikt in bouw nieuwe Ahoy RTM Stage

Het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre onthult binnenkort het hoogste punt en dat betekent dat de bouw ervan op de helft is. Ondanks de grootte en ambitie van het project, ligt de bouw strak op schema. “Dat danken we vooral aan de goede bouwplanningen en de 100 bouwvakkers die dagelijks op de werkplaats bezig zijn. Als alles goed verloopt, kunnen we na de zomer al de nieuwe entreehal in gebruik nemen”, vertelt Kees de Jong namens de locatie.

“De entreehal wordt de komende maanden dichtgemaakt en dat betekent dat de tijdelijke entree die momenteel in gebruik is, na de zomer afgebroken kan worden. Binnen kan vervolgens rustig verder gebouwd worden. We zijn uiteraard blij dat alles zo voorspoedig verloopt”, vervolgt de Jong. Hoewel het nieuwe pand geen toren of iets anders herkenbaars als hoogste punt heeft, is het gebouw maar liefst 26 meter hoog en telt het vier verdiepingen. Naast de viering van het hoogste punt wordt ook het nieuwe logo onthuld op donderdag 9 mei. Het nieuwe logo is voor de nieuwe concertzaal RTM Stage bestemd en past perfect bij Rotterdam volgens de Jong: stoer, rauw en nuchter. Nog even geduld dus tot het uiteindelijke resultaat.

Duurzaam pand

De uitbreiding en vernieuwing van Ahoy is op veel vlakken indrukwekkend. Niet alleen het feit dat alles volgens schema verloopt, maar ook in duurzaamheid zet het complex flinke stappen. Zo werd al eerder bekend gemaakt dat het pand het grootste zonnedak van Rotterdam krijgt. Ook gaat energieleverancier Eneco ervoor zorgen dat Ahoy op korte termijn compleet gasloos wordt. Deze plannen zijn onderdeel van het Europese duurzaamheidsproject RUGGEDISED. Dit is een samenwerking van zes Europese steden dat moet zorgen voor een duurzamer Europa. De Europese Commissie heeft hiervoor een subsidie van 17,5 miljoen euro, waarvan 5,4 miljoen voor Rotterdam, uitgegeven. Rotterdam wil het geld gebruiken om het gebied rond Ahoy, dat Hart van Zuid heet en volop in ontwikkeling is, als een proeftuin voor duurzaamheidsinitiatieven te gebruiken.

Grootste van Nederland

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage, zoals de uitbreiding officieel heet, opent eind 2020 haar deuren. De bouw startte in de zomer van 2018.  Het gebouw met een ontwerp van Kraaijvanger Architects en het nieuwe entreegebouw krijgen 35 break out rooms. RTM Stage wordt Nederlands grootste auditorium/theater met maar liefst 2750 stoelen. Deze stoelen kunnen worden verwijderd waardoor de zaal tevens geschikt is voor concerten, events en beurzen tot 7000 man. Voor evenementen als bijvoorbeeld North Sea Jazz, het ABN AMRO World Tennis Tournament en de vakbeurs Europort komt de uitbreiding als geroepen, deze evenementen begonnen langzaam maar zeker te groot te worden. De 50ste verjaardag van Ahoy in januari 2021 wordt als alles volgens schema blijft verlopen in het nieuwe pand gevierd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.