Discover the finest spaces
Delen

Historische schuur evenementenlocatie De Laape verbouwd voor grotere events

Evenementenlocatie De Laape in het Friese Warten heeft vanaf dit najaar nog meer ruimte voor heisessies, trainingen, vergaderingen en andere soorten events. De grote schuur van de historische boerderij op het erf wordt namelijk op dit moment verbouwd zodat er grotere groepen ontvangen kunnen worden. Er komen verschillende vergaderruimten, diverse hoekjes met zitjes en een grote plenaire ruimte. Naar verwachting is alles in september klaar om in gebruik genomen te worden. 

De Laape noemt zichzelf een ‘executive retreat’ en richt zich vooral op bijeenkomsten in combinatie met één of meerdere overnachtingen, zoals heisessies. De locatie, die in 2018 opende, ligt middenin de natuur en duurzaamheid speelt er een belangrijke rol. “Wanneer je in een prettige, gezonde omgeving bent waar van alles om je heen bloeit en groeit, heeft dit een positieve invloed op je stemming en het nemen van vruchtbare beslissingen”, vertelt Desiree van Es van De Laape. Er zijn twee vergaderkassen met een eigen keuken met fornuis, oven, koelkasten en afwasmachine. Daar direct tegenaan liggen achttien éénpersoonskamers met eigen badkamer.  

De Laape

De verbouwing van de schuur is aan het einde van 2020 van start gegaan. Desiree: “We waren van plan om ons later te richten op het verbouwen van de boerderij en schuur, maar vanwege de coronacrisis hebben we dit naar voren getrokken. De schuur geeft straks koelte op warme dagen en beschutting met extreem weer. In de skybox onder het dak in de schuur heb je op heldere dagen een enorm uitzicht. Maar ook aan de picknicktafels buiten op het terrein is er ruimte om te brainstormen.” Naast de skybox in de nok van de schuur komt er een grote plenaire ruimte die op verschillende manieren in te delen is en verschillende zithoeken die bijvoorbeeld als break-out ruimte gebruikt kunnen worden. Ook komt er een productiekeuken die voor de catering kan zorgen tijdens je event.

Zowel de nieuwe schuur als de bestaande vergaderkassen zijn op een ecologische manier gebouwd. Zo is de buitenbetimmering van onbehandeld hout, worden de gebouwen verwarmd met warmtepompen en hebben de slaapkamers groene daken van sedum waardoor ze warm blijven in de winter en koel in de zomer. Verder worden de toiletten doorgespoeld met regenwater en zijn er zonnepanelen. Ook zijn er verschillende structuren op het terrein gemaakt om bijen, insecten, amfibieën en vogels een broed-, schuil- of voederplaats te bieden en wordt er een eigen moestuin aangelegd. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.