Discover the finest spaces
Delen

Het Spoorwegmuseum in kerstsferen voor Allerhande Kerstfestival

Het Spoorwegmuseum in Utrecht vormde in het tweede weekend van december het sprookjesachtige decor van het Allerhande Kerstfestival. Tijdens dit speciale driedaagse festival biedt supermarktketen Albert Heijn bezoekers inspiratie met de lekkerste recepten en laatste trends voor het kerstdiner. De hele locatie werd omgebouwd tot een bijzondere mix van foodfestival en kerstmarkt, met voor de 36.000 bezoekers van alles te beleven en proeven.

Spoorwegmuseum Allerhande Kerstfestival

 

Het Allerhande Kerstfestival in cijfers

• 115 stands verspreid over 7.000 vierkante meter
• In drie dagen bezochten 36.000 liefhebbers het festival
• 150 leveranciers presenteerden hun producten
• Het terrein werd verlicht door 220 kerstbomen, 100.000 kerstlichtjes en 5.000 ledbollen

Spoorwegmuseum Allerhande Kerstfestival

Geslaagd kerstdiner

Het Allerhande Kerstfestival werd voor het tweede jaar op rij geproduceerd door Xsaga, in opdracht van Albert Heijn. Fraai Projecten verzorgde de styling en Livetime nam de techniek voor zijn rekening.

Tijdens het Allerhande Kerstfestival staat de verbinding tussen telers, leveranciers, klanten en medewerkers centraal. In en rond Het Spoorwegmuseum zijn overal kraampjes te vinden waar je de ingrediënten voor een geslaagd kerstdiner kan vinden. Bezoekers lopen zo via een welkomstdrankje en hapje op het ‘borrelplein’ voor de entree het prachtige oude stationsgebouw binnen. Op het perron vinden ze de voorgerechten, en zo gaan ze in hun eigen tempo verder, van gang tot gang, via de hoofdgerechten in de imposante Museumhal naar de Tentoonstellingshal die is omgebouwd tot een heuse chocoladewereld. De kerstmarktsfeer leidt tot bijzondere gesprekken met de leveranciers over lekker eten met Kerst.

Spoorwegmuseum Allerhande Kerstfestival

Om de kerstsfeer compleet te maken waren er voortdurend optredens van muzikale acts zoals Babette Labeij Choir Kids, Emmanuel Anning, The Manhattan Babies en Charmony. Bij de verschillende stands konden alle favoriete kerstingrediënten worden geproefd, er kon worden gekookt in een van de vele workshops, gekeken naar presentaties van bekende chef-koks als Ron Blaauw en Moshik Roth, maar ook workshops servetten vouwen, menu-kaarten maken en de kerstboom versieren trokken veel bekijks.

Spoorwegmuseum Allerhande Kerstfestival

[Foto’s: Jorrit Lousberg]

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.