Discover the finest spaces
Delen

Het Scheepvaartmuseum omgebouwd voor première Michiel de Ruyter

In Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam beginnen deze week de voorbereidingen voor het evenement van het jaar: de première van de epische avonturenfilm Michiel de Ruyter.

Op 26 januari gaat de film over Nederlands grootste zeeheld in première. De 1200 genodigden komen bijeen in de grote evenementenzaal van het Scheepvaartmuseum, het Open Pleyn. Het is de eerste keer dat het museum haar zaal beschikbaar stelt voor een filmpremière.

Scheepvaartmuseum

Spectaculaire glazen overkapping

Het Open Pleyn, de grote binnenplaats met haar spectaculaire glazen overkapping, leent zich uitstekend voor een evenement van dit formaat. Op een heldere avond worden de filmsterren letterlijk belicht door de echte sterren; op een bewolkte avond nemen de ruim 800 ledlampjes in het dak die rol over.

In het weekend voorafgaand aan de première tovert het museum de binnenplaats om tot een tijdelijke bioscoopzaal. Op de achterste helft van het plein verrijst een tribune, waarbij de achterste stoelen zes meter de hoogte in gaan.

“Het Open Pleyn, de grote binnenplaats met haar spectaculaire glazen overkapping, leent zich uitstekend voor een evenement van dit formaat”

Historische setting

Het Scheepvaartmuseum is een prachtige locatie in het centrum van Amsterdam, maar werd niet alleen vanwege de architectuur gekozen als locatie voor de première. Ook als historische setting is het gebouw uniek: Michiel de Ruyter woonde ooit schuin tegenover het pand. Destijds was daar nog ’s Lands Zeemagazijn gevestigd, het pakhuis van de scheepswerf van de admiraliteit.

Voor het vervoer wordt het museum bijgestaan door de marine. De gasten kunnen parkeren op het marineterrein, vanwaar ze over het water naar het museum worden gebracht. Ze stappen uit op de rode loper, met op de achtergrond de replica van VOC-schip De Amsterdam.

Ook na de première besteedt het museum extra aandacht aan Michiel de Ruyter. Bezoekers kunnen een speciale route langs historische objecten in de vaste tentoonstellingen volgen. Aansluitend toont het museum een selectie voorwerpen die speciaal uit het depot zijn gehaald. Verder zijn er extra activiteiten, zoals lezingen en rondleidingen rond de zeeheld.

[Foto’s: Het Scheepvaartmuseum]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.