Discover the finest spaces
Delen

Nieuw: het noorderlicht ervaren tijdens je event bij Naturalis

Museum en evenementenlocatie Naturalis lanceert vanaf december een nieuwe activiteit die je kunt combineren met een meeting, diner, presentatie of ander soort event: Noorderlicht in Naturalis. Met bewegende bogen, stralenbundels en gordijnen van licht wordt het noorderlicht geïmiteerd en begeleid door muziek. Ook leer je van alles over dit bijzondere fenomeen. Noorderlicht in Naturalis is van 1 december tot en met 28 januari 2023 te zien tijdens de winteravonden. Dan alleen gaat het museum ‘s avonds open.

Het noorderlicht zien, is lang niet voor iedereen weggelegd. Je moet ervoor naar Scandinavië, IJsland of andere hele noordelijke landen. Heel zelden is het noorderlicht ook in Nederland zichtbaar. Daarom ontwikkelde Naturalis een multi-sensorische beleving over dit natuurverschijnsel met film, licht en muziek van Iris Hond en componist Sim Fane. In de film wordt gedanst door Mariëlla de Jong en leer je onder andere over hoe het noorderlicht ontstaat en welke mythen erover bestaan.

Naturalis

Na de nieuwe Noorderlichtshow van Naturalis hebben je gasten de tijd om de rest van de tentoonstellingen in het museum te bekijken. Extra speciaal om dit in de avond te doen wanneer het museum normaal gesproken dicht is. Ook is er een wintercafé waar je onder andere kunt borrelen met een borrelplank met Scandinavische invloeden of een wild- of paddenstoelenstoofpotje en erwtensoep kunt krijgen. Een walking dinner tussen de tentoonstellingen behoort ook tot de mogelijkheden.

Naast de Noorderlichtshow heeft Naturalis nog meer nieuwe activiteiten op de planning staan. Erg fijn om je event mee aan te vullen. Op 6 oktober kun je deze groepsactiviteiten voor bedrijven alvast testen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop of ontdekkingstocht door het museum. Aanmelden hiervoor kan via de website van Naturalis.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.