Discover the finest spaces
Delen

Podcast: het eerste half jaar van nieuwe Jaarbeurs CEO Jeroen van Hooff

De bekende beurs- en evenementenlocatie Koninklijke Jaarbeurs heeft sinds 1 juli 2022 een nieuwe CEO: Jeroen van Hooff. Hoe is het om aan het hoofd te staan van zo’n veelzijdig, vooruitstrevend en gevestigd bedrijf als Jaarbeurs? En welke plannen heeft hij voor de toekomst? We voelen Jeroen en zijn collega salesmanager gastevenementen Niek Krebbers, uitgebreid aan de tand in de nieuwste aflevering van de GreaterVenues Podcast. Ook de gouden award voor Beste Congreslocatie die Jaarbeurs onlangs won en de stappen die zijn gezet op het gebied van duurzaamheid en digitalisering komen voorbij. 

“Ik ben inderdaad nog maar een half jaar CEO, maar dat voelt eigenlijk als veel langer. Vooral als je bedenkt wat we in de afgelopen tijd allemaal hebben gedaan”, begint Jeroen. “In de eerste zomermaanden heb ik meegelopen op allerlei afdelingen. Ik heb bijvoorbeeld diensten meegedraaid achter de receptie, bij de opbouw en tijdens congressen in het Beatrixgebouw. Zo heb ik het bedrijf en de collega’s heel snel leren kennen.” Daarna was het meteen vol aan de slag voor Jeroen want het beursseizoen barstte in september, na twee zware coronajaren, weer los. “De organisatoren van beurzen, congressen en vergaderingen hebben zich ongekend snel hersteld vanuit een coronaperiode. Hier kan mijn collega Niek zeker over meepraten. Ik ben heel trots op de manier waarop ons team dit allemaal zo snel en professioneel heeft gefaciliteerd.”

Jaarbeurs

Twee belangrijke pijlers waarmee Jaarbeurs zich wil onderscheiden ten opzichte van andere evenementenlocaties zijn duurzaamheid en digitalisering. Jeroen: “De vooruitstrevende manier waarop er aan deze twee thema’s wordt gewerkt, is één van de redenen die me naar Jaarbeurs heeft geleid en mijn interesse wekte.” Niek: “Waar wij bijvoorbeeld veel mee bezig zijn is de verduurzaming van ons menu. Negentig tot 95 procent van de producten die we aanbieden is vegetarisch. Natuurlijk is het mogelijk om aanpassingen te doen, maar we gaan altijd eerst hier vanuit. Doordat we opdrachtgevers helemaal meenemen in het verhaal achter deze keuze en uitleggen dat alle soorten bezoekers binnen dit menu hun weg kunnen vinden, ontstaan er eigenlijk nooit problemen. Onder andere hierdoor willen we er in 2023 voor zorgen dat we 900 ton minder CO2 uitstoten.”

“Wat digitalisering betreft hebben we sinds kort een app waarmee bezoekers van een beurs onderwerpen of exposanten kunnen opzoeken en waarna je vervolgens door de gangpaden op de beurs wordt genavigeerd. Ook kun je afspraken maken met exposanten binnen de app”, legt Jeroen uit. “Dit willen we nog veel verder gaan uitbreiden zodat bezoekers zoveel mogelijk ontzorgd worden.”

Meer weten? Luister dan de nieuwste aflevering van de GreaterVenues Podcast hieronder of via Apple PodcastsGoogle Podcasts, Spotify of Soundcloud.

Heb je een vraag voor de redactie? Leuk nieuws dat je met onze luisteraars wilt delen? Laat jouw stem horen in de GreaterVenues Podcast! Ga naar deze pagina en laat van je horen! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.